Programleder Rune Nilson forlater NRK.
Programleder Rune Nilson forlater NRK.

Slutter etter 25 år i NRK

Programleder-profilen Rune Nilson forlater NRK. – Det har vært et eventyr, men nå må jeg finne noen nye utfordringer, sier han til Medier24.

Publisert Sist oppdatert

Programleder og journalist Rune Nilson er ferdig i NRK etter nær 25 år.

Det annonserer han selv på sin Facebook-side onsdag ettermiddag

– I dag kom den endelige beskjeden i klartekst. Ettersom jeg har flyttet til Oslo blir det oppsigelse i julegave fra NRK i år. Det er leit å måtte forlate en fantastisk arbeidsplass gjennom nesten 25 år, men det åpner samtidig også for nye og spennende muligheter, skriver Nilson. 

Nilson bekrefter exiten overfor Medier24, og sier at oppsigelsen vil gjelde fra nyttår.

– Skulle gjerne fortsatt i NRK

Han understreker at det ikke ligger noe dramatikk i det, og at han har visst lenge at det ble slik hvis han flyttet fra Trondheim til Oslo. 

– Jeg har vært ansatt ved Tyholt, men nå har jeg tatt med familien og flyttet tilbake til Oslo. Dermed får jeg ikke fortsette i den stillingen, sier Nilson til Medier24

Nilson forteller at han forsøkte å finne mulige løsninger for å kunne fortsette i NRK, men at dette ikke lot seg gjøre. 

– Jeg har jobbet i NRK i 25 år, og trodde det ville ordne seg. Men det gjorde det ikke, sier han.

Nilson understreker at det ikke ligger noe dramatikk bak det hele. 

– Jeg har fått beskjed om dette, og har flyttet til Oslo vel vitende at dette kunne skje. Jeg skulle gjerne ha fortsatt i NRK, men jeg må ta til etterretning at det er slik det ble, sier han.

Programsjef for radio i NRK Tyholt, Merete Verstad, sier til Medier24 at det er veldig synd for NRK i Trondheim at Nilson slutter.

– Han har vært i NRK Trøndelag i 25 år, og som radiosjef synes jeg selvfølgelig å miste han. Rune har vært en kjempeviktig person for radiomiljøet på Tyholt i mange år, både som programleder på kjente flater, og nå som podkast-produsent, sier Verstad til Medier24.

Verstad sier de har forståelse for at Nilson ønsket å flytte til Oslo.

– Det var familiære grunner, og det må vi respektere. Så er det slik at NRK Trøndelag ikke har stillinger i Oslo. Men han er hjertelig velkommen tilbake til Trøndelag og Tyholt om han skulle ønske det engang. Vi har plass til Rune, sier hun.

– Fantastisk lekegrind

Nilson beskriver det kvarte århundre i NRK som «et eventyr». 

– Det var helt vært helt fantastisk, og jeg har elsket nesten hver eneste sekund. NRK er en fantastisk lekegrind og en unik plass å få utfolde seg på, nettopp fordi NRK driver med så mye forskjellig, sier han.

– Det har vært et eventyr, men nå må jeg finne noen nye utfordringer og se hva som skjer. Det er litt skummelt, men også en veldig spennende mulighet, sier Nilson.

Nilson har vært en profilert programleder hos NRK i flere år, og har de siste årene jobbet mye i NRK P1. 

Tidligere ledet han blant annet radioprogrammer som Kaliber, Lønsj, Kolafei, Landsmøte og TV-programmer som Lydverket og Ikke gjør dette hjemme. 

Nilson har også vært programleder på TV for Sommeråpent, og startet opp bandet The Sticklesbergen Ramblers med NRK-kollega Torfinn Borkhus - som han fortsatt spiller og turnerer med.

Tidligere i høst lagde Nilson stemmer til over 20 rollefigurer da hans sketsjeunivers fra P1-programmene Lønsj og Landsmøte ble til podkasten Radio Utslagsnes.

Der fikk Nilsons karakter Ståle Utslagsnes sin egen radiokanal. I tillegg til radiosendingene har Nilson evalueringer med sin egen karakter.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS