Salamatu Kamara (25) blir programleder og profil i Supernytt og NRK Super. Hun har allerede jobbet for Supernytt på Marienlyst i flere måneder.

Salamatu Kamara (25) blir ny programleder i NRK Supernytt

Salamatu Kamara (25) har allerede formidlererfaring, og nå har hun landet programlederjobb i NRK Supernytt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Hun går inn i programleder-teamet sammen med Selma Ibrahim og Bjørn Alexander Olsen, fremgår det av pressemeldingen.

– Jeg elsker å formidle, og jeg har stor interesse for ting som skjer i verden, samtidig som jeg er kreativ, sier Kamara – som av de fleste bare kalles Sally.

«Sally ble født under borgerkrigen i Sierra Leone. Som toåring på morens rygg rømte de fra skuddsalver, men tre kuler traff ryggen til Sally. Det var usikkert om hun ville overleve, men det gjorde hun med varige lammelser. Hun kom til Rakkestad som treåring», heter det fra NRK.

Jobb-bytte?

Har du eller noen du kjenner skiftet jobb i mediebransjen? Send oss tips på tips@medier24.no

– Jeg har aldri sett en som ser ut som meg på TV før, og jeg synes det er viktig at barn får muligheten til å gjenkjenne seg selv når de ser på TV. Barn er morgendagens ledere, derfor er det viktig å styrke dem intellektuelt og emosjonelt. Det å få muligheten til å være en del av Supernytt som gjør akkurat dette, er veldig gøy, sier programlederen. Som har vært aktiv i Norges Handikapforbund og ungdomsorganisasjonen NHFU.

– Vi kjenner Sally som en dyktig formidler, som vi gleder oss til å se på en av Norges viktigste flater. Så er vi også glade for at NRK viser at de ser verdien å rekruttere fra hele bredden av befolkningen, sier Tove Linnea Brandvik, forbundsleder i Norges Handikapforbund.

Supernytt er et nyhetsprogram som retter seg spesielt mot barn og unge i alderen 8–12 år. Programmet ses av ca. 150 000 barn på norske skoler hver dag. I tillegg har Supernytt en egen app som heter Svar-o-meter, og nærmere 170 000 følgere på Tiktok, hvor det også lages nyheter.

Powered by Labrador CMS