Salamatu «Sally» Kamara.
Salamatu «Sally» Kamara har leder NRK Supernytt de siste årene. Denne uken har hun sin siste sending.

Sally Kamara slutter i NRK og forlater mediebransjen

– NRK-jobben har vært som et eventyr, men nå er det på tide å være en aktivist igjen, forteller NRK Super-profilen.

Publisert Sist oppdatert

NRK Super-profilen Salamatu «Sally» Kamara slutter i NRK.

Det bekrefter hun overfor Medier24.

– Det er fordi det er tiden for det nå. Kontrakten min med NRK går ut i juni, men jeg slutter allerede nå på fredag, forteller Kamara.

Kamara ble ansatt som programleder i NRK Supernytt tidlig i 2021, og har også ledet andre NRK-program. Men nå forlater hun både NRK og mediebransjen etter vel to år.

Neste stopp er nemlig som spesialrådgiver hos selskapet Medvind Assistanse, som leverer tjenester innen brukerstyrt personlig assistanse (BPA).

– Jeg kjenner det er på tide å komme seg tilbake til likestillingskampen. NRK-jobben har vært som et eventyr, men nå er det på tide å være en aktivist igjen, sier Kamara.

Programledere i Supernytt er (f.v.) Bjørn Alexander, Sally Kamara og Selma Ibrahim.
Denne trioen har vært programledere i Supernytt de siste par årene. F.v: Bjørn Alexander, Sally Kamara og Selma Ibrahim.

Skal hjelpe barn og unge

Hun ble i sin tid hentet inn til NRK via Norges Handikapforbund, og har selv vært tidligere aktiv i ungdomsorganisasjonen NHFU.

Nå ser Kamara, som selv sitter i rullestol, igjen fram til å jobbe for likestillingen igjen.

– Jeg skal være spesialrådgiver, og skal fokusere på barn og unge med nedsatt funksjonsevne. Min rolle blir å lage en trygg arena for dem, og arrangere egne kvelder og arrangementer.

– Jeg vil skape fristeder hvor de kan være seg selv, og få mulighet til å styrke seg selv i sin egen kropp, forteller hun.

Hun vil særlig jobbe for å få ut BPA-informasjon til barn og unge med innvandrerbakgrunn.

I tillegg skal Kamara gjøre enkeltoppdrag som konferansier, og skal inn i mangfoldsrådet til Munch-museet i Oslo.

I tillegg planlegger hun å lansere egen bag- og veskekolleksjon.

Det er oppdrag hun ikke kunne gjort som NRK-ansatt.

– Og det er også mye av grunnen til at jeg slutter. Det har vært helt fantastisk å jobbe her. Men som nyhetsjournalist i NRK er det mange ting jeg ikke kan takke ja til, sier hun.

– Gøy og tårevått

Kamara understreker likevel at hun er klar over hvilken unik plattform hun har hatt som NRK-profil, og forteller entusiastisk om tiden i mediehuset.

Kamara utdyper også hvorfor hun mener de to årene har vært som et eventyr:

– Det har vært både vanskelig, utfordrende, veldig gøy og tårevått. Det har vært både gode og vanskelige kapitler, akkurat som et eventyr er, sier hun.

– Jeg hadde aldri sett for meg at jeg, uten journalistisk bakgrunn, skulle få en sånn mulighet. Det var heller ikke en stilling jeg fant, men ble spurt om. Det er utradisjonelt, men det har vært virkelig fantastisk, sier Kamara.

På spørsmål om hva hun vil huske best fra de to årene, er hun klar:

– Det er to ting jeg aldri vil glemme. Det er min første livesending, da jeg ledet Hele Norge svømmer i 2021. Jeg hadde kun vært programleder i NRK Super i tre måneder, men aldri gått live før. Det var en helt fantastisk opplevelse.

– Det var også utrolig å få muligheten til å være programleder for realityserien Et hav av muligheter, som handler om noe jeg synes er utrolig viktig. Disse to tingene har virkelig satt spor hos meg, sier Kamara.

Powered by Labrador CMS