Direktør i Medietilsynet, Mari Velsand.
Direktør i Medietilsynet, Mari Velsand.

Medietilsynet fordeler over fire millioner kroner til medieforsking

19 prosjekter får støtte når Medietilsynet fordeler fire millioner kroner til ulike medieforskingsprosjekter i år.

Publisert Sist oppdatert

Støtten er fordelte på elleve forskingsprosjekter og åtte masteroppgaver. I alt fikk Medietilsynet inn 41 søknader.

Forskingsprosjekt innenfor områder som mediemangfold og kritisk medieforståelse er prioritert når tilsynet har utdelt støtte.

– Forsking relatert til kritisk medieforståelse, mediemangfold og dataspill er prioritert, seier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

Se oversikt over hvem som får støtte nederst i saken.

Blant forskerne som får støtte, er Lars Julius Halvorsen fra Høgskulen i Volda. Han får 380 000 kroner for å forske på mediemangfold ved å undersøke virkningen av og legitimiteten til pressestøtten.

Hallvard Moe ved Universitetet i Bergen får 420 000 kroner for å forske på mediemangfold med prosjektet «Betaling for nyheter: Uvilje, unnamanøvrering og ulikhet i et digitalt nyhetslandskap». Moe ønsker å se hvordan media håndterer situasjonen i dag redaksjonelt, økonomisk og teknisk.

Innenfor temaet kritisk medieforståelse får Ina Amalie Havre 27 000 kroner for masteroppgaven sin med tittelen «Tilfeldig nyhetseksponering på sosiale medier». Formålet med prosjektet er å få en tydeligere forståelse av hvordan unge mennesker kommer over nyheter i sosiale medier.

Powered by Labrador CMS