De danske spillerne var oppløst i tårer etter at deres lagkamerat Christian Eriksen falt om etter hjertestans under lørdagens landskamp mellom Finland og Danmark.

NRK-topp ut mot UEFA etter skrekk-bilder fra EM: – Vi er sterkt kritiske

Sterke bilder på NRK.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

NRKs sportsredaktør Egil Sundvor er kritisk til Det europeiske fotballforbundets TV-produksjon, etter at det lørdag kveld ble vist nærbilder av danske Christian Eriksen, etter at han hadde falt om ute på banen.

På sosiale medier har flere har reagert sterkt på bildene. Blant dem er VGs sportsjournalist Arilas Ould-Saada, og fotballtidsskriftet Josimar.

– Dette er en internasjonal produksjon, og vi legger ut produksjonen fra UEFA. Den fulgte hendelsen ganske tett, før den gikk ut til et totalbilde. Etterpå går det inn i situasjonen igjen, og da reagerte våre folk. Vi gikk så over til et eget signal, som viser et totalbilde, sier Sundvor til Medier24.

– Vi er svært kritiske til UEFA-produksjonen. De burde gått ut til et totalbilde. Det er ABC i produksjon. Da de ikke gjorde dette, gjorde vi det.

Det ble gjort hjertekompresjoner i et forsøk på å hjelpe spilleren ute på banen. Det europeiske fotballforbundet (UEFA) melder på Twitter at spillerens tilstand skal være stabil.

Det danske fotballforbundet (DBU) skriver at Eriksen er våken og at han gjennomgår undersøkelser ved det danske Rigshospitalet.

Forstår at folk reagerer

– Folk reagerer ganske kraftig på disse bildene. Vil du beklage overfor seerne?

– Jeg har stor forståelse for at folk reagerer på dette, og vi har prøvd å håndtere dette på best mulig vis. Vi gikk til egne bilder da vi skjønte at UEFA ikke hadde samme etiske ryggmargsrefleks som vi forventer av dem, sier Sundvor.

– Da må jeg spørre deg igjen, Sundvor. Vil du beklage overfor seerne?

– Jeg svarte tydelig. Jeg har forståelse for at folk reagerer på dette.

– Har man alltid mulighet til å gå over til egne bilder, og gikk dere over til disse bildene så raskt dere kunne?

– Man kan velge et annet utsnitt. Jeg er litt usikker på hvilken mulighet vi hadde før vi gikk over til egne bilder. Normalt sett kan de som lager dette. Vi stoler på at de har tenkt gjennom dette, sier Sundvor.

Og legger til:

– Når dette gikk for langt valgte våre folk å legge ut et annet bilde. Man kan alltid diskutere om vi burde gjort dette før, men det ble gjort da vi så at UEFA-produksjonen gikk tilbake til tette bilder.

Kommentator kritiserer produksjonen

NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith gjestet Dagsrevyen like etter hendelsen.

Også Stabrun Smith pekte på at produksjonen fra kampen kom fra UEFA, og at han ikke likte det som ble vist. Kommentatoren ble også overrasket over at bildene gikk ut til seerne, fra UEFAs side.

– Det ble produsert altfor mye bilder fra UEFA, synes jeg, sa Stabrun Smith.

Han pekte også på at det tydelig ble synliggjort for seerne at Eriksen fikk hjerte- lungeredning ute på banen.

– Det var tøft å se på, sa en alvorlig Stabrun Smith i Lørdagsrevyen.

Klokken 20:30 ble kampen gjenopptatt, og sendingen fortsatte på NRK.

Powered by Labrador CMS