NRK-korrespondent Yama Wolasmal er nå evakuert til den militære delen av flyplassen i Kabul.

NRKs Yama Wolasmal er evakuert: – Jeg er heldig. Jeg har norsk pass

NRK-korrespondenten er nå på den militære delen av flyplassen i Kabul.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Mandag ettermiddag bekreftet både NRK og TV 2 overfor Medier24 at de forsøker å få ut sine korrespondenter Yama Wolasmal og Fredrik Græsvik fra den afghanske hovedstaden Kabul.

Det er imidlertid vanskelig å komme seg ut av byen, og mediehusene sier de nå følger sikkerhetssituasjonen tett.

Wolasmal forteller i et opptak på Dagsrevyen mandag kveld at han nå er evakuert fra den sivile delen av flyplassen og trygg på den militære delen.

– Gårsdagen var spesielt tøff. Jeg sto og prøvde å komme meg inn på den militære delen av flyplassen sammen med flere hundre desperate afghanere med familie og barn som sto der som sild i tønne. Jeg sto flere timer ved porten fram til mannskap fra forsvaret fikk evakuert meg ut, sier Wolasmal.

– Jeg er heldig. Jeg har norsk pass. Det har ikke de andre desperate menneskene som er her, sier han.

Wolasmal måtte seinest søndag avlyse en planlagt live i Dagsrevyen fordi han var «i en svært utfordrende sikkerhetssituasjon».

TV 2 jobber også med å få Græsvik hjem til Norge. Da han snakket med sin egen kanal tidlig mandag ettermiddag, beskrev han krevende forhold.

– De aller fleste av de som ønsker å komme seg ut nå vil bli avvist. Det er vanskelig nok for oss vestlige borgere som har ytret ønske om å få forlate Afghanistan, fordi det er så og si umulig å ta seg trygt til flyplassen under de rådende forholdene, sa Græsvik på TV 2 Nyhetskanalen.

Powered by Labrador CMS