NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen til venstre, VG-sjef Gard Steiro til høyre. Fra TV-toppmøtet på Nordiske Mediedager for noen uker siden. I midten TV 2-sjef Olav Sandnes.

Gard Steiro spøkte med at VG kan starte bemanningsbyrå for NRK. «Dummeste jeg har hørt», svarer Thor Gjermund Eriksen

Dagbladet portretterer NRK-sjefen, som har startet jakten på det nye SKAM: - Vi har som mål at ingen skal savne serien, for vi skal komme med noe som er like bra!

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det er i et lengre intervju med Dagbladet at kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen snakker om både seiling, SKAM og ikke minst den skarpe kritikken som har kommet mot NRK det siste året.

Han avviser blant annet at mediehuset er «for dyrt i drift», og sier det trengs seks milliarder kroner når man skal lage norsk innhold i verdensklasse - fra hele landet.

Eller lage «det neste SKAM»:

- NRK skal bruke «Skam» som en inspirasjon til å strekke oss enda lenger, sier Eriksen til Dagbladt.

- Vi har som mål at ingen skal savne «Skam», for vi skal komme med noe som er like bra.

Dagbladet har vært med Eriksen på besøk til NRK-sjefens seilbåt, og snakker om mange av de store sjøslagene dette året: Blant annet alle lisensdebatten, kritikken mot gjengjournalistikken, og den siste kritikken om at den lisensfinansierte kringkasteren stjeler ledere fra de kommersielle avisene.

- Om alt annet går dårlig, så kan vi i hvert fall tjene penger på å drive rekrutteringsbyrå for NRK, sa VG-sjef Gard Steiro til Medier24 forrige uke.

Overfor Dagbladet har Thor Gjermund Eriksen en relativt enkel kommentar til utsagnet:

- Det er det dummeste jeg har hørt.

Powered by Labrador CMS