Når Geelmuyden Kiese gjør oppdrag for Norsk Breddefotballforening, tar Betsson regningen

Men det står ikke på kundelista. - Jeg er stolt hvis vi kan bekjempe pampeveldet i idretten, sier Hans Geelmuyden.

Publisert Sist oppdatert

Det er Bergens Tidende som i helga forteller historien om hvordan Geelmuyden Kiese på et innfløkt vis hjelper til i kampen mot Norsk Tipping, spillmonopolet og finansieringen av idrettsanlegg:

PR-byrået gjør nemlig en rekke oppdrag for Norsk Breddefotballforening, som er en sterk kritiker av Norsk Tipping og andre idrettsforbund.

Dette arbeidet står imidlertid ikke på GKs kundeliste. Fordi jobbene er gjort «pro bono», altså uten kostnad, ifølge Geelmuyden.

- Kundelisten gjelder kunder vi har fakturert siste året. For øvrig har vi så vidt jeg vet jobbet en del pro bono for Breddefotballforeningen, uttalte byråets konsernsjef og seniorpartner Hans Geelmuyden til BT i helga.

Betsson tar regningen

Men det stemmer ikke helt at GK bare har jobbet gratis: Etter hva BT til slutt får bekreftet fra administrerende direktør i GKMorten Jørstad, er det spillselskapet Betsson som har betalt deler av oppdraget.

Slik kommenterer Jørstad det i et skriftlig svar til BT, ettersom PR-sjefen nekter å la seg intervjue om saken:

«Vi har gjennomført mange store prosjekter for Betsson de siste årene. Også med samarbeidspartnere som i enkeltsaker har hatt sammenfallende interesser. NBF er en frivillig organisasjon med begrenset økonomi. Da har det vært naturlig at en kommersiell aktør som Betsson har tatt regningen.»

Det pikante rundt temaet er at nettopp Geelmuyden Kiese har stått i front for åpne kundelister, og blant annet kritisert First House for å ikke ha det.

Men denne koblingen finner GK-sjef Geelmuyden selv ikke problematisk:

- Det kjenner ikke jeg til. Om så skulle være, finner jeg det helt uproblematisk. Betsson står jo på kundelisten, svarer Geelmuyden til BT.

- Rett i skammekroken

Helt uproblematisk er det ikke, mener lektor Ketil Raknes ved Markedshøyskolen.

- Pro bono-arbeid er ikke noe du fakturerer for. Definisjonen av det er at det er ikke-fakturerbart. Dersom GK utad sier at de ikke fakturerer, og så gjør de det likevel, så er det rett i skammekroken, sier Raknes til BT.

Og legger til:

- GK bør gå ut og klargjøre hva dette samarbeidet faktisk består av, og hvordan det fungerer. For  en utenforstående så virker det komplett uforståelig.

Powered by Labrador CMS