Geir Bjarte Hjetland.

Pressepodden:

Derfor håper han dagens journalister er flinkere til å ta vare på seg selv enn han var

– Jeg stortrives med å jobbe med breakingjournalistikk, sier NRK-vaktsjef Geir Bjarte Hjetland. Men at ting har gått i hundre har ikke alltid vært bra for journalisten, som møtte veggen og ble utbrent.

Publisert

Geir Bjarte Hjetland er journalist i NRK i Førde, men er for tiden utlånt som vaktsjef på direkte-desken i NRK.

– Jeg tror mange som blir ordentlig gode journalister, er de som takler det positive stresset det kan være i en redaksjon eller på en desk, men som også klarer, og er flinkere enn jeg noensinne har vært, til å ta vare på seg selv oppi det hele, sier han.

Tidligere i karrieren jobbet han i ukepressen, som frilanser for blant annet Her og Nå og Se og Hør.

– De årene jeg jobbet i norsk ukepresse er kanskje det som har blitt hengende ved meg, sier Hjetland.

Han forteller om en tid der han jaktet wow-faktoren og de store oppslagene, var med på festing og «brant lyset i begge ender».

– Du gikk gjerne på en uteplass for å møte kildene dine, sier han.

Han sluttet i ukepressen da boka «En helt vanlig dag på jobben» avslørte noen av arbeidsmetodene til Se og Hør. Han flyttet tilbake til hjembygda og brukte mye av tiden på å forklare hva han hadde vært med på.

– Jeg stilte opp i intervjuer i Dagbladet og i Vestlandsrevyen og viste fram boka i bokhandelen, parallelt med at jeg egentlig ikke hadde jobb, sier han.

Det var først da han kjente at han egentlig var utbrent.

Nå har han vært tilbake som journalist og vaktsjef i flere år, og selv om han ikke vil jakte kjendiser på samme måte som før blir det også hos NRK rom for noen «kjendisnyheter».

– Jeg stortrives med å jobbe med breakingjorunalistikk, og det kan jo også handle om kjendiser. I et utvidet kjendis-begrep er det jo alt fra politikere til idrettsfolk til hva som helst. I NRK sin breaking-operasjon må vi forholde oss til den nyheten som kommer der og da, sier han og mener han aldri har vært mer allroundjournalist enn det han er nå.

I denne episoden av Pressepodden forteller han hva han synes om at mediene skriver om influensere, faresignalene på hvordan man blir utbrent og etterlyser bedre opplegg for å ta imot nye journalister på en arbeidsplass.

Powered by Labrador CMS