Redaktør Geir Magne Staurland og Natt & Dag vil hverken bli felt eller gå fri i PFU, ettersom de ikke er tilknyttet Norsk Presseforbund.

Natt & Dag er klaget inn til PFU - vil ikke bli behandlet

Vixen Awards mener gratisavisen mobber. Norsk Presseforbund kan likevel ikke behandle klagen.

Publisert Sist oppdatert

Gratisavisen Natt & Dag er klaget inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU), melder VG.

Det er Vixen Awards som har sendt inn klagen, bekrefter daglig leder Pia Tryland overfor VG.

Trude Hansen i PFU bekrefter overfor VG at de har mottatt klagen, men opplyser at den ikke vil bli behandlet ettersom Natt & Dag ikke er tilknyttet Norsk Presseforbund.

Bakgrunnen for klagen et Instagram-innlegg hvor Natt & Dag kåret «vinnere og tapere» fra rød løper på influencer-prisutdelingen, noe som skapte sterke reaksjoner.

Vixen Awards mener omtalen var mobbing av influencerne.

– Natt & Dag har publisert et innlegg på sin Instagram-konto hvor de bruker bilder fra rød løper og henger ut og latterliggjør våre gjester. Vi mener at Natt og Dag har brutt Vær varsom-plakaten på flere punkter, sier Tryland til VG.

Medier24 har vært i kontakt med Natt & Dag-redaktør Geir Magne Staurland. Han har ingen kommentar, og henviser til PFUs uttalelser om saken.

Staurland møtte i NRK-programmet Dagsnytt 18 tirsdag, for å svare på kritikken. 

Da påpekte han at stuntet ble gjort for å utfordre influencerne med noe annet enn myk kjendisjournalistikk.

– Det er ikke alt her som kom ut like smart som tenkt, men sånn er det med humor og satire. Vi snublet litt her, og så kommer vi til å fortsette med vår forfriskende journalistikk, sa Sturland på sendingen, som blant annet ble gjengitt av Journalisten.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS