Geir Magne Staurland, ansvarlig redaktør i Natt & Dag.
Geir Magne Staurland, ansvarlig redaktør i Natt & Dag.

Sommerpraten:

Natt & Dag-redaktøren tar sommerfri fra Kjetil Rolness

– Selv er min sterkeste agurksak en sak om en papegøye som rømte og sa «fuck you» til forbipasserende på Sandnes, sier Geir Magne Staurland.

Publisert Sist oppdatert

I spalten sommerpraten stiller Medier24 en rekke personer i mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Denne gangen er det ansvarlig redaktør i Natt & Dag, Geir Magne Staurland.

– Hva gjør du i sommer?

– I sommer skal jeg til mitt andre hjemland, Italia, hvor jeg bodde i fire år før jeg kom tilbake til Oslo i fjor. Jeg skal bruke italiensken min og gjøre alt annet enn å jobbe. Jeg skal reise rundt helt bekymringsløst på Sardinia, selv om jeg frykter at djevelen vil friste meg til å besøke høysikkerhetsfengselet hvor Mulla Krekar sitter inne med en haug med mafiosos. For en reportasje det kan bli, men jeg skal prøve å holde meg unna. 

– Favoritt-is gjennom tidende?

– Jeg er langt under gjennomsnittet interessert i is, så dette spørsmålet kjeder meg noe voldsomt, men det må nok bli krembasert og størst mulig. Giganten, om det skal være noe.

– Hva synes du om agurknytt? (finnes det egentlig? Har det en funksjon?)

– Det er lenge siden mediehusene og lokalavisene ble en kilde til ikke bare informasjon, men også underholdning. På sommeren er det befriende å se journalister slippe å krampeaktig knytte sakene sine til en eller annen aktualitet eller relevans, men heller bare teste sin egen sans for humor. Agurknytt som ikke er morsomt, verken frivillig eller ufrivillig, ser jeg derimot ned på. Det har ikke livets rett. Selv er min sterkeste agurksak en sak om en papegøye som rømte og sa «fuck you» til forbipasserende på Sandnes. Hvis du tenker over det, er det et flott sosialantropologisk speilbilde av eieren.

– Hvilke medievaner tar du ikke med deg på ferie?

– En medievane som jeg ikke tar med meg på ferie, og som jeg sikkert ikke burde ta med meg videre i livet heller, er min daglige trang til å se hva mediehuset Kjetil Rolness har skrevet til menigheten på Facebook. 

– Nevn en tabbe du har gjort på jobb?

– Vi presterte å publisere et intervju med feil Raymond Johansen og Eivind Trædal, rett etter Klassekampen hadde gjort en lignende tabbe med feil Anne Holt. Selv om ingen mennesker er feil, tar jeg det som ansvarlig redaktør på min kappe. 

– Du må være med i et realityprogram. Hvilket velger du og hvorfor?

– Norge hadde blitt sjokkert av å se en helnorsk bondesønn som meg fremvise min komplette uvitenhet på Farmen, så det hadde kanskje vært best tv, men hvilket realityprogram jeg kunne vunnet er nok en annen sak. Jeg hadde briljert i gameshowet Wipeout.

Powered by Labrador CMS