Etikkredaktør i NRK, Per Arne Kalbakk
Etikkredaktør i NRK, Per Arne Kalbakk, er dagens gjest i sommerpraten.

Sommerpraten: 

Etikkredaktøren om vikar-tabben: – Jeg så ikke for meg en lang og fin karriere i NRK da jeg gikk hjem den kvelden

Per Arne Kalbakk forteller om tabben han gjorde som fersk Østlandssendingen-reporter. 

Publisert

Sommerpraten stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Denne gangen er det etikkredaktør i NRK, Per Arne Kalbakk.

– Hva gjør du i sommer? 

– Jeg er stort sett på jobb og hjemme i Oslo. Dette er jo den beste tiden på året å være her, så jeg ser ikke noen veldig gode grunner til å reise for langt av sted nå. Skal ha ferie de to første ukene i august, blant annet med Øyafestivalen på programmet.

– Favoritt-is gjennom tidende?

– Min barndoms favoritt var Lollipop, og siden jeg ikke spiser noe særlig med is som voksen er det vel fortsatt Lollipop som er favoritten gjennom tidene.

– Hva synes du om agurknytt? (finnes det egentlig? Har det en funksjon?)

– Jeg liker agurknytt. Det er et sikkert tegn på at det er sommer, og jeg tror det er sunt for både redaktører, journalister og alle andre at det finnes en tid på året hvor det (vanligvis) skjer færre alvorlige og store ting i nyhetene. 

– Har aldri klart å hisse meg opp over saker som diskuterer for eller mot shorts på jobb, den beste måten å komme seg tørrest mulig gjennom regnvær på eller om det er for mange som må dele strandplassen på Sørenga. Agurktid kan dessuten utløse kreativ energi i redaksjonene – et godt eksempel på dette er VGs geniale Fem på gata-sak om sommervarmen i Oslo, der alle fem på gata viste seg å være Jørn Hoel.

– Hvilke medievaner tar du ikke med deg på ferie?

– De fleste medievanene mine er nok med meg året rundt, men jeg abonnerer på papirutgavene av Morgenbladet og Aftenposten i helgene. De tar jeg ikke med meg når jeg reiser på ferie. 

– Nevn en tabbe du har gjort på jobb?

– De fleste feilene jeg har gjort som redaktør er vel bredt omtalt av Medier24 allerede, men som fersk vikar i Østlandssendingen var jeg en gang på kveldsvakt og ble sendt ut for å intervjue daværende byrådsleder Rune Gerhardsen om en viktig sak. Da jeg kom tilbake til redaksjonen oppdaget jeg at jeg hadde stilt inn opptakeren feil, så lyden var forvrengt gjennom hele intervjuet. Det endte med at jeg leste inn en (altfor) lang radiosak til neste morgen hvor jeg bare måtte gjengi det Gerhardsen hadde sagt. Jeg så ikke for meg en lang og fin karriere i NRK da jeg gikk hjem den kvelden.

– Du må være med i et realityprogram. Hvilket velger du og hvorfor?

– Jeg er ganske glad i å lage mat, så det valget er enkelt: Camp Kulinaris. Ikke liker jeg å krype i gjørme, dansestilen min tåler neppe dagens lys, og jeg har heller ikke noe behov for å vise fram tvilsomme sider av personligheten min gjennom deltakelse i Farmen.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS