Laurie MacGregor er prosjektleder for Valg `23 i NRK. Men før valget skal hun koble helt av i sommer.
Laurie MacGregor er prosjektleder for Valg `23 i NRK. Men før valget skal hun koble helt av i sommer.

#Sommerpraten: 

Laurie MacGregor havnet i trøbbel da hun tok av seg skoene på Stortinget

Laurie MacGregor i NRK taper én diskusjon hver sommer. 

Publisert

Sommerpraten stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Denne gangen er det prosjektleder for Valg 23 i NRK, Laurie MacGregor.

– Hva gjør du i sommer? 

– Jeg og familien drar til sommerhuset i Danmark. Der tar vi imot besøk fra venner og familie på løpende bånd. Gi meg en solhatt og en hengekøye, et kveldsbad, et glass hvitvin - da er jeg fornøyd. Men spør meg ikke hvordan man sier blåskjell på dansk. Den diskusjonen har vi hvert år og jeg taper bestandig.

– Favoritt-is gjennom tidende?

– Der vi skal feriere finnes det en burgersjappe som heter «Oss med de store is». Der stabler de enorme kuler oppå hverandre i alle slags farger, og på toppen får du en kokosbolle, krem og noe de kaller for «guf», som er en slags gelé tror jeg. Det hele blir omtrent like stor som en voksen manns forarm. Funker som middag ved behov.

- Hva synes du om agurknytt? (finnes det egentlig? Har det en funksjon?)

 – Nyhetsvegring er en trend som bekymrer. Det har vært en del viktige nyheter i det siste som har vært både skremmende og dystre. Kanskje litt agurknytt innimellom har vi alle godt av? Kanskje det kan ufarliggjøre nyhetsbildet for dem som av og til ser vekk?

Jeg selv kan godt like lettbeinte sommersaker i ny og ne. Når man har bedre tid til å lese en ekte papiravis fra perm til perm er det deilig å finne en sommerspesial om jakten etter vikingmynter i skjærgården eller hvorfor sengetøy lukter best hvis det henger utendørs til tørk. Samtidig er det når man har bedre tid, at man først rekker å lese og forstå komplekse saker om ting du vet lite om fra før. Så jeg vil helst ha en bra miks. Agurknytt velkommen!

– Hvilke medievaner tar du ikke med deg på ferie?

– Jeg skrur av så mye jeg kan. Jeg legger alle jobb-apper i en egen mappe på telefonen, og gjemmer mappa et sted som ikke synes så godt. Jeg deaktiverer varsler og prøver å legge mobilen hjemme så mye som mulig. Har man ferie, skal hjernen hvile og tenke så lite som mulig på jobb.

– Nevn en tabbe du har gjort på jobb?

– Det beste må ha vært da jeg tok av meg skoene på Stortinget og tuslet bort til kantina barbeint. Jeg fikk meget tydelig beskjed fra personalet om at det IKKE var greit å spise uskodd på ‘tinget.

– Du må være med i et realityprogram. Hvilket velger du og hvorfor?

– Jeg skulle så gjerne blitt med på Bakemesterskapet, NRKs norske versjon av Great British Bake-Off, som har premiere til vinteren. Jeg er ikke noe god til å bake, men det slår meg som en bra kombo å henge med Ulrikke Brandstorp i et partytelt i Bergen og spise tonnevis av kake.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS