Sundar Pichai, administrerende direktør i Alphabet, morselskapet til Google

Google lanserer KI-genererte søkeresultater

Kaller lanseringen den største i selskapet på 25 år. 

Publisert Sist oppdatert

Google kommer til å tilby KI-genererte treff i søkeresultater, opplyser selskapet. Det skriver blant annet NTB og Nettavisen. 

Nyheten ble presentert under Googles årlige utviklerkonferanse i California tirsdag, og beskrives som en av de største oppdateringene av Googles søkemotor på 25 år. 

- Jeg er begeistret over å kunngjøre at vi vil begynne å lansere denne helt ombygde opplevelsen, «AI overviews», til alle i USA denne uka, sa Googles toppsjef Sundar Pichai på et arrangement i California.

Tjenesten vil snart også bli tilgjengelig i andre land, tilføyer Pichai. Det er ikke kjent når oppdateringen vil komme til Norge. 

Google skal bruke Google Gemini, som er selskapets KI-chatbot, og istedenfor at brukerne skal lete etter de mest nyttige artiklene fra Google Search, vil KI nå kunne finne de for deg. Den vil tilby et avsnitt eller to med forklaringer, inkludert lenker til nettbaserte kilder som leverer informasjonen.

Lanseringen virker å være Googles svar på økende press fra KI-drevne søkemotorer som Perplexitiy og de ryktene om at ChatGPT-skaper OpenAI bygger sitt eget KI-baserte søkeverktøy.

Tirsdag uttalte sosiale medier-ekspert Ståle Lindblad til Medier24 mener det at techgigantene begynner å kombinere språkmodeller og søkemotor er problematisk for mediene.

– Det at Google og Bing genererer sammendrag av det du søker på, betyr at jeg ikke trenger å klikke meg inn på artikkelen for å lese slik jeg måtte før. De som har skapt innhold, mister trafikk. Det er en trussel.

Flere norske mediehus, deriblant Dagbladet, har innført teknisk blokkering av enkelte «skrapere» som henter innhold fra nettsider.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS