Tom Haakenstad i Østlendingen, Erik Sønstelie i Oppland Arbeiderblad og Thor Sørum-Johansen i Glåmdalen.

Tre Amedia-aviser halverer antall papirutgaver

Østlendingen, Glåmdalen og Oppland Arbeiderblad reduserer sine utgivelser fra seks til tre.

Publisert Sist oppdatert

Amedia-avisene Østlendingen, Glåmdalen og Oppland Arbeiderblad går ned i antall utgivelser i uka, fra seks til tre.

Det melder de tre avisene i hver sine pressemeldinger mandag. Reduksjonen er er et koordinert initiativ fra redaktørene i de tre avisene.

Endringen skal skje fra og med uke 44.

– Lesernes brukervaner er i sterk endring. Mobiltelefon og andre digitale enheter er nå den foretrukne måten å lese også lokale nyheter på, mens papiravis-fallet fortsetter. Dette må vi ta inn over oss, og satse der det teller mest for de fleste abonnentene, sier ansvarlig redaktør og daglig leder Erik H. Sønstelie.

For samtlige vil papiravisen komme ut tirsdag, torsdag og lørdag.

Ikke bærekraftig

I pressemeldingen fra Østlendingen står det at utgiftene til papir og distribusjon har økt så mye at det ikke lenger er bærekraftig med ei seksdagers avis på papir.

– Grepene vi gjør frigjør rett og slett penger til å satse enda hardere på journalistikk. Dette er ikke et sparetiltak, men det gir mer penger til å styrke vårt redaktørstyrte medie til det beste for lokalsamfunn og demokrati, sier Tom Haakenstad som er redaktør og daglig leder i Østlendingen.

Satser på breaking

I pressemeldingen til Glåmdalen står det at avisen etablerer nå en gruppe for breaking-journalistikk, samt at det settes av egne journalister som skal grave.

– Vi skal bruke og videreutvikle de fortellerteknikkene de digitale plattformene åpner for. Vi skal gi abonnentene våre mer lyd, levende bilder og eksperimentere med nye presentasjonsformer. Lokalt, og som del av mediekonsernet Amedia, satser vi nå på podcaster, både nasjonale og lokale, og vi skal forvalte de omfattende sportsrettighetene Amedia sitter på fra og med neste år på en god måte, sier Thor Sørum-Johansen som er ansvarlig redaktør og daglig leder i Glåmdalen.

Powered by Labrador CMS