Googles Norges kommunikasjonssjef, Sondre Ronander til venstre og Google Norge-sjef Tine Austevoll Jensen (svart blazer i midten) på møte med kulturministeren.
Googles Norges kommunikasjonssjef, Sondre Ronander til venstre og Google Norge-sjef Tine Austevoll Jensen (svart blazer i midten) på møte med kulturministeren.

Google avviser forslag om en «hvitliste» av redaktørstyrte norske medier

Mediene ønsker å bli skjermet fra sensur på sosiale medier. Det avfeier Google i intervju med Klassekampen.

Publisert Sist oppdatert

Mandag uttalte Googles Norges kommunikasjonssjef, Sondre Ronander, til Klassekampen at de mener at en «hvitliste» av norske medier ikke er veien å gå.

«Ved å tvinge nettplattformer til å vise innhold som potensielt er i strid med retningslinjer, og kanskje til og med loven, ville vært et tiltak uten presedens, i konflikt med friheten til å drive forretning, og potensielt veldig farlig», skriver Ronander til Klassekampen.

Både de norsk presseorganisasjonene og kulturminister, Anette Trettebergstuen (Ap), har tidligere tatt til orde for nettopp en slik hvitlisting som skal minske risikoen for at innhold blir fjernet på sosiale medier.

Bakgrunnen er at flere medier opplever at de blir sensurert av de store tech-gigantene.

Et eksempel var da kvinnemagasinet Altså ble nektet å annonsere på Facebook grunnet et nakent bryst på forsiden av magasinet.

I slutten av mars inviterte kulturministeren mediene og tech-gigantene til et meklingsmøtet, hvor nettopp skjerming fra sensur var temaet.

Utfallet var da at representantene fra pressen var forsiktige optimister. De ble enig om at pressen skulle ta initiativ til et nytt møte.

Powered by Labrador CMS