Voi-gründer, Fredrik Hjelm, går hardt ut mot journalister og media.

Voi-gründer kritiserer journalister og media

Voi-gründer, Fredrik Hjelm, ønsker seg en usensurert plattform hvor man kan rangere journalister etter «hvor ærlige de er i innholdet».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Natt til mandag skrev den svenske gründeren og administrerende direktør i elsparkesykkelselskapet Voi, Fredrik Hjelm, et innlegg om at det burde finnes en såkalt «Glassdoor» for journalister som blir styrt av« offentlige tjenester og upartiske organisasjoner».

Dette skrev han på plattformene Twitter og Linkedin.

Ifølge det svenske gründer-nettavisen, Breakit, beskriver Hjelm Glassdoor som en plattform hvor man kan ha «en sjanse til å svare på en usensurert måte».

Her mener han at personer som har blitt skrevet om i media skal få en «fair sjanse» til å svare, ifølge Hjelm.

«Journalister vil bli rangert etter hvor ærlige de er i innholdet», skriver Hjelm ifølge Breakit. Han skal også ha diskutert dette med Klarna-gründer Sebastian Siemiatkowski.

Voi-gründeren mener at mange journalister ofte tyr til en oppsiktsvekkende og motsatt vinkling av saken enn det intervjuet tok utgangspunkt i - ofte med clickbait titler.

I etterkant har Hjelms innlegg blitt møtt med kritikk, og Voi-gründeren har uttalt til svenske medier at nå trekker tilbake utspillet sitt.

Til Breakit sier han at er ekstremt for en fri presse, ytringsfrihet og alt som hører til det.

Powered by Labrador CMS