Gry Blekastad Almås blir NRKs nye korrespondent i London, Lars Os ny korrespondent i Washington D.C., Philip Lote ny Beijing-korrespondent, mens Heidi Taksdal Skjeseth blir korrespondent i Istanbul.
Gry Blekastad Almås blir NRKs nye korrespondent i London, Lars Os ny korrespondent i Washington D.C., Philip Lote ny Beijing-korrespondent, mens Heidi Taksdal Skjeseth blir korrespondent i Istanbul.

Her er NRKs nye korrespondenter

Gry Blekastad Almås er blant de fire nye korrespondentene til NRK.

Publisert Sist oppdatert

I dag presenterte NRK hvem som blir korrespondenter de neste tre årene.

Gry Blekastad Almås blir NRKs nye korrespondent i London. Almås var korrespondent i London i perioden 2010 til 2013 og tar når over for Øyvind Nyborg.

I tillegg blir Lars Os ny korrespondent i Washington D.C., Philip Lote ny Beijing-korrespondent, mens Heidi Taksdal Skjeseth får Istanbul som nytt kontor.

Fra stringer-fotograf til korrespondent

Lars Os har fungert som NRKs stringer-fotograf i Washington D.C. siden 2017. Nå blir altså en av to korrespondenter i USA.

Lote vender tilbake til Beijing hvor han var korrespondent fra 2003 til 2007.

Skjeseth blir helt fersk NRK korrespondent i Istanbul. Hun har tidligere vært USA-korrespondent for Dagsavisen.

NRKs utenrikssjef Sigurd Falkenberg Mikkelsen er svært fornøyd med at de fire korrespondentene nå har takket ja til stillingene.

– Jeg tenker at de har veldig sterke journalistiske kvaliteter, god felterfaring, og at de har vist at de kan jobbe ute, sier Falkenberg Mikkelsen til Medier24.

– En viktig og ansvarsfull rolle

Mikkelsen mener det å besitte journalistisk robusthet er ekstra viktig for korrespondentene under koronapandemien.

– Det er også en ekstra viktig og ansvarsfull rolle nå, i og med at det er så vanskelig for oss andre å reise.

Utenrikssjefen gleder seg også over at NRK-profil Gry Blekastad Almås på nytt blir å se i rollen som utenrikskorrespondent.

– Jeg tror det blir kjempeinteressant å se Gry i London. Det er en by hun kjenner utrolig godt, og som hun har vært korrespondent i tidligere. Midt oppi koronapandemien og Brexit, blir den erfaringen veldig viktig.

Powered by Labrador CMS