Sidsel Wold i NRK.

Slik ble Sidsel Wold lurt til Gullruten

NRK-journalisten «ante absolutt ingenting» da hun plutselig mottok hedersprisen på prisutdelingen i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

(MARIENLYST): Lørdag mottok NRKs utenriksjournalist, Sidsel Wold, Gullrutens hederspris i Bergen.

Mandag var det rett tilbake på jobb med morgenvakt. Medier24 møtte den tidligere Midtøsten korrespondenten til en prat på en benk utenfor Marienlyst.

Wold forteller at hun er «enormt takknemlig og veldig overveldet» over meldingene hun har fått etter prisutdelingen.

– Og det som er så hyggelig er at alle sier at de synes det er fortjent, og det synes jeg er hyggelig. Og så tenker jeg på fotografene, fikserne og tolkene i alle de landene jeg har jobbet i, som er en del av dette.

– Også utenriksavdelingen her i NRK, og selvfølgelig mannen min Ragnar og sønnen min Magnus, som alltid ser at jeg er borte og opptatt med jobb hele tiden. Det er mange å dele prisen med.

– Du sa jo at du ikke visste noe om det på forhånd. Hvordan ble du lurt til å dra til Bergen og Gullruten?

– I dag fikk jeg vite at sjefene mine visste om dette her. De lurte på hvordan de skulle få meg til Bergen. Så spurte jeg om ikke jeg kunne få dra på Nordiske Mediedagene. Jeg tenkte at det får jeg sikkert ikke lov til, for det koster mye penger.

Men hun ble veldig glad da hun fikk lov til å dra.

– Etter det fikk jeg vite at Gullruten ville be meg om å dele ut en pris. Siden jeg likevel var i Bergen gikk jeg og lånte en veldig fin kjole på kostymelageret siden jeg også skulle jeg på Gullruten for første gang. Jeg ante absolutt ingenting.

– Tidligere vinnere av hedersprisen inkluderer Rolv Wesenlund, Erik Bye, Hallvard Flatland, Trond-Viggo Torgersen, Karen Marie Ellefsen, Ingrid Espelid Hovig osv. Hva tenker du om at ditt navn nå er blant dem?

– Det er helt sinnssykt. Det er en av de aller gjeveste prisene du kan få. Det er fantastisk at Gullruten, med alle disse reality-programmene og sitt glitter og glam, løfter opp utenrikspolitikk og Demenskoret.

Powered by Labrador CMS