Pressepodden:

TV-profilen Gunnhild Toldnes: – Vi må snakke om kjønns­mangfold helt til det er 50/50

Hun blir Norges første kvinnelige Premier League-anker. – Sports­journalistikken blir best når det er jevnt mellom kjønnene, sier hun i Pressepodden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Gunnhild Toldnes ble tidligere i høst presentert som NENT-eide Viaplays nye Premier League-anker fra 2022.

Hun blir dermed historisk, som den første kvinnelige frontfiguren og hovedprogramlederen for engelsk fotball på norsk TV.

Det synes hun er på tide.

– Både Ingrid Halstensen og Anne Sturød har ledet Premier League-sendinger for TV 2 tidligere, men det har ikke vært noen faste kvinnelige profiler på permanent basis. Det er veldig hyggelig å få være den første personen. Det er stort, men jaggu på tide, sier hun til Pressepodden fra Medier24.

Toldnes brenner for kjønnsmangfold i den mannsdominerte sportsjournalistikken.

For selv om kjønnsbalansen er blitt betydelig bedre det siste tiåret, så er det fortsatt en skjevfordeling.

Toldnes mener vi må snakke om kjønnsmangfold helt til det er 50-50-fordeling.

– Som på alle andre arbeidsplasser, så er det også i sportsjournalistikken best når det er jevnt mellom kjønnene. Det er da vi kan levere best, sier hun.

– Det er ikke det (kjønnsbalanse, journ.anm.) i vår bransje. Dessverre ikke i nærheten. Da må vi passe på å si høyt at det er ønskelig og plass til alle jenter som har lyst og ønske til å jobbe med sport, sier Toldnes.

Hun snakker også i Pressepodden om hva som er årsakene til skjevfordelingen og hva som kan gjøres.

Toldnes forteller i tillegg hvordan det blir å dekke engelsk fotball for en ny rettighetshaver neste år, og ikke minst hvordan det blir å forlate reporterjobb ute i felt og gå inn i studio.

  • Se hele sendingen i videovinduet øverst i saken, eller hør episoden der du ellers hører lyd, som Spotify, iTunes, Acast eller andre steder.
Powered by Labrador CMS