TV-profil tok til tårene etter denne gesten fra fotballklubben: – Ble for mye

– Jeg tror ikke veldig mange andre ville funnet på noe sånt, sier Gunnhild Toldnes om Viking FK-stuntet.

Publisert Sist oppdatert

I helgen gjorde daglig leder Eirik Bjørnø og markedssjef Kjartan Salvesen i Viking FK gjorde stas på avtroppende Eurosport-profil Gunnhild Toldnes på hennes siste jobbreise for kanalen.

De to troppet på direkten opp med sang, kake, gaver og et juletre for å markere at Toldnes blir en del av Viaplays Premier League-dekning fra og med neste år av. Da tok hovedpersonen selv til tårene.

– Å komme til Viking stadion på siste arbeidsdag var emosjonelt for meg fra før av. Å da bli satt slik pris på, ble for mye for meg, sier Toldnes til Medier24 om det som skjedde.

Toldnes har til sammen jobbet i Eurosport i sju år, og har i løpet av denne perioden vært en sentral del av kanalens dekning av eliteserien i fotball. Det har hun virkelig satt pris på.

– Selv om det kvalitetsmessig ikke er den beste ligaen, synes jeg ligaen vår er verdens fineste, sier hun.

Se videoen nederst i saken. (Med tillatelse fra Eurosport).

– Flinkest i klassen

Toldnes berømmer Viking for stuntet, og er samtidig klar på at hun er begeistret for flere ting som den nå medaljeklare klubben finner på.

Hun mener dette er nok et bevis på at klubben våger å tenke utenfor boksen.

– Jeg tror ikke veldig mange andre ville funnet på noe sånt. Viking er ekstreme på å tenke annerledes, og å lage «buzz» rundt seg selv. Der er de flinkest i klassen.

– Hva synes du har vært det beste med å jobbe så tett på Eliteserien?

– Det må være tilgangen. Den har vært litt begrenset i koronatiden, men ser vi bort ifra det, er det lett å få tak i spillere og trenere, og å få dem til å bli med på ting, sier Toldnes.

Og bruker her Viking som eksempel:

– Da Zlatko Tripic var i karantene, ordnet Viking en lift utenfor hos ham, slik at Jonas Bergh-Johnsen kunne intervjue ham. Det er helt ekstremt. Nærheten til ligaen er helt uvurderlig og fantastisk artig.

– Et privilegium

På spørsmål om hvordan det nå blir å forlate Discovery og Eurosport, svarer Toldnes:

– Det er vemodig å ikke skulle jobbe med gjengen man har hatt det så fint med i så mange år, og med norsk fotball. Samtidig viser det at jeg har hatt det kjempebra på jobb.

– Ikke alle er så heldige at de får ha hobbyen sin som jobb. Det er et skikkelig privilegium å ha fått lov til det i så mange år.

– Men hvorfor drar du nå, om det har vært så fint som du forteller?

– Jeg har gjort dette i sju år, og det er viktig å utfordre seg og komme seg utenfor komfortsonen. Så har jeg også en kjæreste som er på vei inn i norsk toppfotball, (Kongsvinger-trener Eirik Mæland, journ.anm.) og om han hadde kommet inn i samme liga, ville det vært kinkig.

– Mest av alt er det gøy å få prøve noe nytt, og da tilbudet kom hoppet jeg på tilbudet. Jeg vil fortsette å kose meg med Eliteserien som tilskuer, sier Toldnes til slutt.

Powered by Labrador CMS