Kun engangsbruk.
Guro Istad har vært daglig leder i Pressens Hus i snart to år.

Guro Istad slutter som Pressens Hus-sjef

– Det er en kjempejobb og et fantastisk hus å være i, men det er nok på tide at noen tar det videre nå, sier Istad til Medier24.

Publisert Sist oppdatert

Etter nesten to år som daglig leder av Pressens Hus, slutter Guro Istad. Det bekrefter hun til Medier24 onsdag.

– Det er på tide å gjøre noe annet. Det har vært veldig mye å gjøre med å få huset i gang og bygge konseptet. Nå er det kanskje på tide å jobbe litt mer journalistisk for meg igjen, sier hun.

– Det er en kjempejobb og et fantastisk hus å være i, men det er nok på tide at noen tar det videre nå.

Hun ønsker ikke å fortelle hva hun skal gjøre videre, men forlater ikke bransjen.

Hennes siste arbeidsdag er 23. juni.

To år siden

Den 3. mai 2021 stod Pressens Hus ferdig. Hun avviser at det har vært oppstartsproblemer, men at det har tatt tid å finne formen.

– Min kongstanke har vært å bryte ned barrieren mellom publikum og presse. Det kan man begynne skikkelig på nå. Man har vært i en startfase en stund. Da er det greit at det kommer noen med et ferskt blikk som kan ta det videre, sier hun.

– Ble det slik du hadde sett for deg?

– Jeg gleder meg til å jobbe mer faglig igjen, og mindre husdrift. For husets del så mener jeg at det absolutt er på rett vei. Så tar det tid å bygge et konsept som Pressens Hus. Det er ikke noe negativt. Det handler om å finne sin vei og form.

Høydepunktet

Hun trekker fram besøket til Maria Ressa og Dmitrij Muratov som høydepunktet for Pressens Hus.

– Da hadde vi en uke med masse journalistisk innhold og kjempebra samarbeid. Vi fikk befestet det vi skal være, kommenterer hun, og legger til:

– Jeg er veldig glad for å ha blitt kjent med og få samarbeide med så mange gode, kloke mennesker på Pressens hus. Vi skal nok ha litt med hverandre å gjøre også fremover. Heldigvis.

Powered by Labrador CMS