NAVs arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.
– Er det noe jeg skulle ønske meg mer av, så er det muligheten til å komme på med våre perspektiver, sier NAV-direktør Hans Christian Holte.

Mener mediene fremstiller NAV for ensidig

– Frivilligheten blir helten og NAV blir de som svikter, sier Hans Christian Holte om mediedekningen av etaten.

Publisert Sist oppdatert

NAVs arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte mener det er vanskelig å komme til med andre perspektiver i mediene enn en kritisk inngang.

Det forteller han i den siste episoden av podkasten Tut & Mediekjør.

Holte understreker at han vil være åpen med journalister, og generelt har et godt forhold til mediene. Han ønsker også kritisk journalistikk om NAV velkommen.

Men NAV-sjefen mener han som regel kun blir kontaktet når det er en kritisk sak. 

– Det som gjør jobben med å åpne opp NAV mot media vanskelig, er at narrativet er for stramt. Når jeg skal si noe, så har noen bestemt seg tydelig for hva denne saken dreier seg om, sier Holte i episoden. 

– Det er fair. Men er det noe jeg skulle ønske meg mer av, så er det muligheten til å komme på med våre perspektiver, sier han.

Holte etterlyser mer balanse i de kritiske vinklingene, og muligheten til å få dra lengre resonnementer om NAVs rolle. 

Han mener eksempelvis at NAV-ansatte fremstilles ensidig.

– Journalistene lager historien hvor frivilligheten blir helten og NAV blir de som svikter. Og ofrene er selvsagt de menneskene som har utfordringer, sier Holte. 

– Det er kanskje en kjedelig mediesak, men NAV og frivilligheten er litt mer skulder ved skulder i en vanskelig situasjon. Men det er ikke det bildet media skaper, sier han.

*For ordens skyld: Tjuefire AS, som Medier24 er en del av, var kunde av Sannum & Bergestuen - som står bak Tut & Mediekjør - i deler av 2022 (sosiale medier-strategi).

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS