Karen Hesseberg og Jarl Vidar Meling fra TV Haugaland.

Disse vant pressepriser på Haugalandet

TV Haugaland, Kvinnheringen, Sunnhordaland og NRK Rogaland stakk av med presseprisene under årets Vinterkonferanse.

Publisert Sist oppdatert

Under lørdagens festmiddag ble presseprisene til Haugesund journalistlag delt ut.

TV Haugaland mottok lokallagets hovedpris for prosjektet «Inn i mitt hode» som handler om psykisk helse og selvmord.

– Det har fram til dei siste åra vore lite journalistikk på dette området, og den reelle frykta for smitteeffekt har halde journalistar igjen. TV Haugaland ønskte å lage ein serie om psykisk helse, som kan vera sjølvmordsførebyggjande. Dei ønskte å møta menneske som har prøvd, eller planlagt å ta livet sitt, for å la dei fortelja kva det var som gjorde at dei heldt ut. Kva som gjorde at dei venta, og kva som til slutt hjelpte dei, skriver juryen i sin uttalelse.

NRK Rogaland og Marthe Synnøve Johannessen fikk prisen for beste prosjekt, med sin serie om Sverre Solli på 96 år som ikke fikk sykehjemsplass, til tross for at kona hans hadde det.

Journalist Ingvild Siglen Berger fra Sunnhordaland mottok pris for beste enkeltartikkel/program for sin magasinreportasje «Eg er Tone», som handler om Tone som er født som mann.

Pris for beste foto gikk til Elisabeth Berg Hass fra Kvinnheringen, som fulgte Jan Tore Johnsen og Ståle Mehl sine jobber som frivillige på den tilrettelagte bedriften på ferja.

Powered by Labrador CMS