Pål Plassen, Silje Nordnes og Robert Stoltenberg skal lede NRKs første TV-program fra prideparaden i Oslo, «Pride»
Pål Plassen, Silje Nordnes og Robert Stoltenberg skal lede NRKs første TV-program fra prideparaden i Oslo.

NRK deler Pride-parade-sending med konkurrentene

For første gang skal NRK sende Pride-paraden direkte. Samtidig gir de andre mediehus muligheten til å sende paraden. 

Publisert Sist oppdatert

For første gang skal NRK i år sende Pride-paraden i Oslo direkte.

Silje Nordnes og Robert Stoltenberg leder sendingen, mens Pål Plassen kommenterer fra paraden.

I tillegg vil NRK dele bildene fra selve prideparaden med sine konkurrenter. Det bekrefter redaktør for mediemangfold og samarbeid i NRK, Hege Iren Frantzen, til Medier24.

– Vi mener det er fint at flere får mulighet til å se pride–paraden. Og ekstra spesielt i år, med tanke på fjoråret, sier Frantzen til Medier24.

NRK overføre prideparaden på NRK1 fra kl 1400-1530, i tillegg til at de har pride-sending på kvelden. 

– Jeg er stolt av at NRK lager denne sendingen og at vi deler den med alle andre medier. Det er en viktig prideparade som mange har lyst til å følge, og som flere medier nå også får mulighet til å sende på sine plattformer. Det er flott, sier Frantzen.

 Det er mediene som har avtale med NRK om å kunne overføre deres produksjoner som får muligheten til å sende prideparaden. Så langt er det VG, TV 2 og Dagbladet som har sagt de ønsker å dele sendingen. 

Planen var også å sende paraden direkte på NRK i fjor, også da med Silje Nordnes i spissen, men den ble avlyst grunnet terrrorangrepet i Oslo Sentrum.

Det er ikke første gang NRK deler sine produksjoner direkte med konkurrentene. Både i fjor og i år har andre mediehus med avtale med NRK hatt mulighet til å sende barnetoget 17. mai direkte, uten kommentator.

– Dette er en viktig del av det å bidra til mediemangfold, og derfor gjør vi i NRK dette. Det er stas å kunne bidra til å få dette ut til så mange som mulig, sier Frantzen. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS