Skjalg Fjellheim, Nordlys. På Svarte Natta 2019.

Skjalg Fjellheim slutter i Nordlys

Slutter umiddelbart i Nordlys for å bli kommunikasjonsdirektør i Helse Nord.

Publisert Sist oppdatert

Medier24 har hørt fra flere kilder at han skal bytte jobb. Nå bekrefter også Helse Nord dette til Medier24 i en pressemelding.

– Jeg er svært tilfreds med at Fjellheim har takket ja til denne stillingen. Han har over lang tid vært en av landets aller fremste politiske redaktører, med bred og dyp innsikt i samfunnsliv og politikk, både nasjonalt og regionalt, sier sier administrerende direktør Marit Lind i Helse Nord RHF.

– Vemodig

Hun skriver videre i en pressemelding at det er erfaringer de vil ha stor nytte av, siden de står i en utredning av funksjons- og oppgavedeling i Helse Nord.

– Jeg gleder meg til å jobbe for en fremtidsrettet og likeverdig helsetjeneste i Nord-Norge. Helse Nord står midt i et krevende arbeid med nødvendig omstilling. Det er i særklasse den viktigste organisasjonen i landsdelen, med et stort ansvar for tilbud som betyr mye for mennesker i hele Nord-Norge, sier Fjellheim.

Fra 2016 har han vært politisk redaktør i Nordlys. Fjellheim begynner hos Helse Nord før årsskiftet, men fratrer umiddelbart som politisk redaktør i Nordlys.

– Det er vemodig. Men for meg er det nå riktig med et skifte når en ny og så interessant mulighet har dukket opp i min egen landsdel, sier han.

I den nye jobben skal han pendle fra Tromsø til Bodø.

Maja Sojtaric er konstituert som politisk redaktør i Nordlys.

– Enorm jobb for Nordlys

Sjefredaktør i Nordlys, Helge Nitteberg, sier til egen avis at han skulle ønske Fjellheim ble værende.

– Skjalg har gjort en enorm jobb for Nordlys og med å sette Nord-Norge og Tromsø på den nasjonale dagsorden. Jeg skulle gjerne sett at han ble med oss videre, men ønsker han lykke til i ny jobb, sier Nitteberg.

Tidligere har Fjellheim jobbet i både Dagbladet, Nordlys, NRK og som kommunikasjons- og samfunnskontakt i Norut, før han var tilbake i Nordlys som kommentator.

Medier24 var torsdag morgen i kontakt med den konstituerte kommunikasjonsdirektøren i Helse Nord. Hun ville først verken bekrefte eller avkrefte at det er Fjellheim som starter hos dem, men sa det snart kommer en pressemelding om stillingen. 

Medier24 fikk denne pressemeldingen like før klokken 10.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS