Schibsted signerer store podkastprofiler fra NRK, i både gjengen bak Radioresepsjonen, og Mikkel Niva og Herman Flesvig fra «Friminutt».

Bekreftet: Radioresepsjonen-trioen til Schibsted - får med seg Herman Flesvig og Mikkel Niva

– Dette er en felles Schibsted-satsing, hvor vi har som ambisjon å samle Norges beste podkastinnhold på ett sted, sier konserndirektør Siv Juvik Tveitnes.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Mennene bak NRK-suksessen Radioresepsjonen, Steinar Sagen, Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim er klare for Schibsted, slik Medier24 meldte i forrige uke.

Det er trioen veldig glade for, ifølge Steinar Sagen.

– Det er veldig deilig at vi endelig kan fortelle hvor vi skal, og selv om det både er litt spennende og skummelt, har vi veldig tro på den veien Schibsted nå går med eksklusivt podkastinnhold, sier Sagen.

Han legger samtidig til:

– Vi lover iallfall at vi skal fortsette å gi våre trofaste tilhengere, og kanskje noen nye, lettbeint underholdning på et skyhøyt nivå. Og så må vi jo finne på et nytt navn.

I løpet av året lanserer Schibsted et eget abonnementsbasert podkastprodukt.

– Utrolig fornøyde

Også Siv Juvik Tveitnes, konserndirektør for Schibsteds nyhetsmedier, gleder seg over nyheten.

– Vi er mer enn utrolig fornøyde med å ha signert Tore og Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim, og vi gleder oss veldig til å jobbe med dem, sier Tveitnes.

– Vi skulle gjerne delt nyheten tidligere, men i slike prosesser er det naturlig nok mange hensyn å ta, så vi hadde rett og slett ikke mulighet til å kommentere på dette før nå.

Tveitnes understreker også at avtalen er med Schibsted som konsern, og ikke med noen utvalgte mediehus.

– Dette er en felles Schibsted-satsing, hvor vi har som ambisjon å samle Norges beste podkastinnhold på ett sted.

– Vi har gjennom mediehusene våre allerede en tung kompetanse og posisjon innen podkast, og vil fremover investere ytterligere i kvalitetsinnhold. Vi tror dette vil bidra til mer mediemangfold innen lyd, og et bedre tilbud til alle som elsker podkast.

Flesvig og Niva bytter beite

Sagen-brødrene og Tjøstheim er ikke de eneste som melder overgang fra NRK.

Herman Flesvig og Mikkel Niva, duoen bak Norges største podkast “Friminutt”, blir også en del av Schibsteds nye podkast-satsing.

– Etter snart tre år med “Friminutt”, så er det på tide at vi trekker inn i klasserommet og begynner å jobbe litt for pengene. Når det gjelder selve innholdet vi skal lage kan vi garantere like meningsløst innhold, fjas og moro som før, sier Herman Flesvig og Mikkel Niva.

Samtidig opplyser NRK til Medier24 at Flesvig og Niva blir i kanalen ut 2021, og at avtalen kun gjelder for lyd. Dermed er den ikke til hinder for TV-produksjoner i fremtiden.

Siv Juvik Tveitnes sier følgende om signeringen av «Friminutt»-profilene.

– Dette er en stor dag for oss, og hadde det ikke vært for koronaen hadde vi både feiret og klemt. Med disse navnene får vi en fantastisk kickstart på satsingen. Det er en stor tillitserklæring fra alle disse fem stjernene at de ønsker å samarbeide med oss, og vi skal forvalte den tilliten med respekt, sier Siv Juvik Tveitnes.

Tveitnes forteller at podkastsatsingen er noe Schibsted har jobbet med i lang tid, men på grunn av hensynet til konfidensialitet rundt profilene har det vært ytterst få i Schibsted og mediehusene som har vært kjent med detaljene i prosjektet.

– Vi forstår at denne gode nyheten vil generere en hel masse spørsmål, men på grunn av avtalene vi har med våre kommende podkast-stjerner, samt konkurranseforhold, er det fortsatt en del informasjon vi ennå ikke er klare til å dele, sier Juvik Tveitnes.

Powered by Labrador CMS