Ida Helene Benonisen (22) er journalistikkstudent ved Høyskolen Kristiania.

#Studenten:

– Jeg ønsker transpersoner som ekspertkilder i saker om matsikkerhet

Ida Helene Benonisen svarer på fem spørsmål i Medier24s spalte #Studenten.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I spalten #Studenten ønsker Medier24 å få journalist- og mediefag-studenter til å fortelle om alt fra hvorfor de har valgt sin studieretning og til hvilke forventninger og tanker de har om bransjen de er på vei inn i.

Neste ut er Ida Helene Benonisen, som studerer journalistikk ved Høyskolen Kristiania.

– Hvorfor studerer du journalistikk?

– Jeg har alltid hatt lyst til å studere journalistikk. Jeg har lenge hatt en magefølelse på at journalistikk skulle bli min måte å ha innflytelse på. En stund var jeg veldig redd for at det ikke var en trygg nok retning for meg- så jeg begynte på lærerskolen. Etter to praksisperioder tok jeg mot til meg og bytta studie. Nå føler jeg at jeg er på riktig spor.

– Hva tenker du om de fremtidige jobbmulighetene i bransjen?

– Man hører jo stadig historier om et umulig jobbmarked i mediebransjen. I utgangspunktet var det disse historiene som holdt meg unna studiet. Nå tenker jeg at så lenge jeg jobber hardt og følger magefølelsen vil jeg ende opp i den jobben som er riktig for meg.

– Hvilken type journalistikk ønsker du helst å jobbe med?

– Det er det store spørsmålet, er det ikke? For å være helt ærlig så endrer jeg mening hele tida. I dag kan jeg se for meg å fortelle mennesker sin historie gjennom feature-intervjuer og reportasjer. Det hadde vært herlig med en jobb der jeg kan formidle de nære historiene samtidig som jeg får bruke mine mer kreative skriveferdigheter.

– Hva burde norske medier dekket mer av?

– Jeg mener at norske medier burde bli bedre på representasjon i alle sammenhenger. Jeg tror samfunnet og enkeltmenneskene kunne tjent mye på at mediene bedre speila samfunnet i saker som også handler om andre ting enn det å være minoritet.

– Jeg ønsker nyhetsopplesere i rullestol, melaninrike som mener noe om brobygging i Moss og transpersoner som ekspertkilder i saker om matsikkerhet.

– Har du et journalistisk forbilde eller en redaksjon som inspirerer deg?

– Helt klart Supernytt sin nye programleder Salamtu Kamara. Jeg har fått hatt den ære av å være kollega med denne dama som gjør ting på sin helt egen måte. Hun kjenner sin egen verdi som reporter og programleder og er opptatt av at andre kvinner skal dras opp i stjernene sammen med henne. Bransjen trenger flere som henne.

Powered by Labrador CMS