NRK-profil og programleder, Tore Strømøy
NRK-profil og programleder, Tore Strømøy

Tore Strømøy: – I mitt virke har «vanlige folks» liv alltid hatt første prioritet

– I det siste har pressen og andre slåss om å fortelle hvilken elendig fyr og journalist jeg er, skriver Strømøy.

Publisert Sist oppdatert

Det har stormet rundt den avpubliserte NRK-serien «Ingen elsker Bamsegutt», med Tore Strømøy som programleder.

Lørdag publiserte Strømøy et innlegg på Instagram der han adresserte stormen den siste tiden.

– I det siste har pressen og andre slåss om å fortelle hvilken elendig fyr og journalist jeg er. Men på motsatt side har jeg mottatt en flodbølge av støtte og oppmuntring fra folket som er helt utrolig. Jeg har aldri opplevd maken. Og jeg er dere alle utrolig takknemlige. Dette forteller meg at de fleste i Norge er gode folk med hode og hjerte på riktig sted. Og at de som skriver og deler livsfarlig gørr på nettet, er et lite fåtall, skriver Strømøy. 

– Så jeg vil bare nok en gang takke alle dere som har sendt meg varme hilsner og tanker av hele mitt hjerte. Det vil nok være det som blir utslagsgivende for om jeg orker å ta nye kamper for «vanlige folk» I mitt virke har «vanlige folk»s liv alltid hatt første prioritet. Det var derfor jeg ble journalist!

Serien har fått sterk kritikk fra flere hold, blant annet fordi NRK ikke opplyste om en dom fra 1991. Før dommen ble kjent gikk Aftenposten-kommentator Christina Pletten til frontalangrep på presseetikken i serien.

NRK avpubliserte serien etter at dommen ble kjent, og har erkjent at det var en feilvurdering å ikke omtale dommen. Den vil ikke bli publisert igjen, men NRK har uttalt at de ser på løsninger for å lage serie på nytt.

PFU og Kringkastingsrådet har flere mottatt klager på serien og NRK-sjefen har bedt om å få redegjøre for vurderingene rundt serien i Kringskastingsrådet.

 Tore Strømøy har tidligere uttalt seg kritisk rundt NRK-ledelsens vurdering om avpubliseringen.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS