Ingrid Byggland har gått på Nynorsk mediesenter.

Slutter som lærer for å bli journalist i lokalavisa: – Er en sjanse jeg må ta

Ingrid Byggland starter som journalist i Vest-Telemark Blad.

Publisert

Ingrid Byggland er egentlig utdannet lærer, men har det siste året vært en del av praktikantkullet hos Nynorsk mediesenter i Førde.

Hun har blant annet vært i praksis i NRK Vestfold og Telemark, før hun nå har fått tilbud om fast jobb i Vest-Telemark Blad.

– Det å ha ein fast jobb er viktig for meg, så det kjennest godt. Eg hadde ikkje sett for meg at det skulle skje så raskt, sier Ingrid Byggland i en pressemelding fra Nynorsk mediesenter.

Hun kommer fra Vinje, og mellom journalistikkpraksisen og den nye jobben har hun vært lærervikar.

– Eg har gått mange rundar med meg sjølv når det gjeld bytte av arbeid. Eg har vore i skuleverket i mange år, og det var godt å koma tilbake som vikar etter tida i NRK. Likevel veit eg at det er lettare å få seg arbeid att som lærar enn ei fast stilling i lokalavisa. No har eg journalistikken relativt friskt i minne også, så det er ein sjanse eg må ta.

Redaktør Øystein Øygarden sier han er fornøyd med å få Byggland med på laget.

– Vi er veldig glade for at Ingrid ønskjer å jobbe i Vest-Telemark blad. Det å kunne tilsette ein vesttele med stort nettverk og fersk kunnskap frå Nynorsk mediesenter er luksus - og vil utan tvil styrke lokalavisa, seier redaktør Øystein Øygarden.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS