Leder ved Institutt for Journalistikk, Siri Skaalmo, foran et juletre.
IJ-sjef Siri Skaalmo tar julebrus på alvor, hvertfall én gang hver desember.

Siri Skaalmo foreslår en medie-tropp i Kompani Lauritzen

Men hvis man følger IJ-sjefens motto, lover det kanskje ikke godt for seertallene.

Publisert

Også i år stiller Medier24 en rekke spørsmål til mediemennesker i spalten Julepraten.

Neste person ut er Siri Skaalmo, leder ved Institutt for Journalistikk.

– Hva gjør du i jula?

– Jeg reiser på familieturné ut i havgapet på Vestlandet, før ski, fjell og nyttår i Hemsedal med venner. Det blir mye bil, mengder med husmanskost og marsipan!

– Skal julebrusen være rød eller brun?

– Hver desember avholder vi en grundig julebruskåring med smaksnotater, poeng og det hele. En brun brus vinner alltid sammenlagt blant 12 dommere. Men for meg personlig er det bare én rødbrus og den er ikke engang julebrus: Eventyrbrus fra Bodø! Ellers kan jeg anbefale den italienske voksenrødbrusen Brachetto d´Acqui til riskremen.

– Hva var det morsomste / pinligste som skjedde i 2023?

– I nyhetsbildet? Det er jo ikke morsomt, men mengden habilitets-rot som i sommer var nesten tragikomisk. Som tidligere DN-journalist ble jeg pinlig berørt av at ingen har sjekket regjeringsmedlemmenes aksjekjøp før. Kudos til sommervikarene i E24, og en god påminnelse om verdien av å gi tillit til unge, flinke folk!

– Kan også nevne fjesene til en gjeng norske journalister på studietur i San Francisco da vi fikk vite at vi tilfeldigvis var rett over gata for kontorene til Open AI. Dette var midt i ChatGPT-hypen, og vi ble faktisk starstruck av et anonymt hvitt bygg med rutete vinduer. Haha! Det ble endel selfies. Sam Altman åpnet selvsagt ikke, men vi har bildebevis.

– Du må være med i et realityprogram. Hvilket velger du og hvorfor?

– Jeg kan telle på én hånd de realityseriene jeg har sett i mitt liv, men hva med å foreslå en medie-tropp i Kompani Lauritzen? Fordi jeg hadde hatt godt av litt ryddedisiplin (ifølge samboeren) og et godt administrert treningsregime (ifølge meg selv). Og hvem vil vel ikke bli den beste versjonen av seg selv?

– Har du et nyttårsforsett for 2024?

– Nei, men jeg kan videreføre mottoet mitt for Medier24; «Sitt ikke inne foran tv´n – gå heller ut og lag litt leven!»

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS