NRK-veteran Ivar Ragne Jenssen er død.

MINNEORD:

Heldig var den som hadde Ivar Ragne bak spakene

«Ivar Ragne var nådeløst på parti med ideene, og evnet i uvanlig grad å heie frem andre. Han tilhørte de få som virkelig gleder seg over å se folk lykkes – og det kjentes.»

Publisert

Ivar Ragne Jenssen døde 29. mars og ble bare 66 år gammel. Hele 40 av dem tilbrakte han i NRK. Likevel var ingen av disse årene like. Ivar Ragne hadde en sjelden evne til å utfordre seg selv, utvikle seg og interessere seg for alt nytt. Selv den korte tiden han fikk etter at han sluttet i NRK arbeidet han med sin egen og andres utvikling.

Ivar Ragne Jenssen kom til NRK i 1982, da han begynte på et kurs for produksjonsassistenter. I mange år var han innspillingsleder, før han begynte å produsere TV-programmer for Underholdningsavdelingen, Sporten og Norge Rundt. Heldig var den som hadde Ivar Ragne bak spakene – han hadde en sjelden ro og trygghet som fikk andre til å bli modige og strekke seg.

I ti år var Ivar Ragne redaksjonssjef i Underholdningsavdelingen. Her var han blant annet med på å etablere Idrettsgallaen, og ble et viktig bindeledd mellom NRK og idretten. I over 20 år var han også jevnlig utlånt til Den Europeiske Kringkastingsunionen i forbindelse med OL-arrangementer. I 2006 begynte han som utviklingssjef på Marienlyst.

I Utviklingsavdelingen blir ideer utviklet til innhold og Ivar Ragne hadde som mål å gjøre NRKs redaksjonelle medarbeidere og ledere til helter. Ivar Ragne var nådeløst på parti med ideene, og evnet i uvanlig grad å heie frem andre. Han tilhørte de få som virkelig gleder seg over å se folk lykkes – og det kjentes. Hans humør, hans arbeidskapasitet, hans optimisme og positive holdning har lagt grunnlaget for svært mange av NRKs suksesser. Under hans ledelse ble utviklingsarbeidet i NRK systematisert og profesjonalisert – og mye morsommere. Denne jobben hadde han til han sluttet i NRK høsten 2022.

Ivar Ragne var ikke bare en god fagmann og medarbeider. Han var også en svært god og varm kollega med omtanke for andre. Han vil bli dypt savnet.

Powered by Labrador CMS