Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand, TV 2-sjef Olav T. Sandnes og nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther møtte pressen etter det store allmøtet i TV 2 i slutten av september 2016.

Jan Ove Årsæther blir ikke erstattet - og TV 2s nye ledergruppe blir nå helt uten redaktører

Olav Sandnes setter samtidig en ny redaktørgruppe. Avviser at endringene er en devaluering av den redaksjonelle virksomheten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Før sommeren sluttet Jan Ove Årsæther som nyhets- og sportsdirektør i TV 2, etter 17 år i kanalen. Sjefredaktør og direktør Olav Sandnes svarte da at spørsmålet om en eventuell erstatter ikke var avklart.

Nå er det blitt det - og Årsæther blir ikke erstattet.

TV 2 setter nå en toppledergruppe med kun direktører, og en egen redaktørgruppe med tre redaktører i tillegg til Sandnes selv.

Men altså ingen redaktører eller redaksjonelle ledere i ledergruppa - hvor Jan Ove Årsæther inntil nylig satt.

TV 2-sjef Olav Sandnes avviser på spørsmål fra Medier24 at dette innebærer en devaluering av journalistikken og den redaksjonelle virksomheten. Han omtaler disse gruppene som sidestilte - en kommersiell ledergruppe og én redaktørgruppe:

- Nei, vi løfter redaktørnivået. Dette er ingen devaluering av den redaksjonelle virksomheten. Denne gruppa består av redaktører med ansvar for nyheter, sport og program, og de rapporterer direkte til meg på lik linje med direktørene, sier Sandnes.

Han sier videre:

- Dette er en naturlig videreføring av organiseringen vi har lagt opp til i 2020-prosjektet, med færre ledernivåer. Det blir en flatere organisasjon, uten direktører på «innholdsnivå».

 

Programdirektør blir redaktør

Endringene som ble kjent tirsdag var først omtalt på Kampanje.com, og innebærer i praksis ingen omfattende endringer i form av nye navn eller ledere. Den største nyheten er altså at Årsæther ikke blir erstattet.

Kanaldirektør Trygve Rønningen - her ed programleder Elin Gjuvsland under TV 2s høstlansering forrige uke.

TV 2s ledergruppe, eller «direktørgruppe», vil bestå av følgende ledere:

 • TV 2-sjef Olav Sandnes
 • kanaldirektør Trygve Rønningen
 • salgs- og markedsdirektør Bjørn Gunnar Rosvoll
 • organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand
 • sumo-direktør Christian Birkeland
 • økonomidirektør Roald Stamnesfet
 • betal-TV-, distribusjons- og rettighetsdirektør Kjetil Nilsen

Da Rønningen ble ansatt som kanaldirektør, varslet kanalen at han ville få et «kringkasteransvar» med et tydeligere skille mellom planlegging og produksjon. Det innebærer blant annet at tidligere programdirektør Jarle Nakken nå bytter tittel og blir programredaktør.

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2.

Han går nå inn i «redaktørgruppa», som vil bestå av:

 • nyhetsredaktør Karianne Solbrække
 • sportsredaktør Vegard Jansen Hagen
 • programredaktør Jarle Nakken
 • og Olav Sandnes selv - sjefredaktør og administrerende direktør

 

- Årsæther sluttet selv

- Når disse endringene kommer en tid etter at Jan Ove Årsæther gikk av, er det åpenbare spørsmålet: Var det ikke plass til han i organisasjonen?

- De endringene vi ser nå er som sagt en naturlig forlengelse av TV 2s nye organisering. At Jan Ove sluttet etter 17 år opplever jeg ganske udramatisk - han har gjort en stor jobb som redaktør og direktør her.

- Men dere vedtok en ny organisering, der det ikke lenger var plass til en nyhetsdirektør?

- Den nye organiseringen ble besluttet denne uken. Det var Jan Ove selv som tok beslutningen om å slutte, tidligere i sommer.

 

Ikke fornøyd med kvinneandelen

Når de endelige ledergruppene nå har satt seg, blir det også klart at kvinneandelen ikke er blitt veldig mye bedre siden Medier24 omtalte den i desember 2016:

Med Sarah Willand og Karianne Solbrække er det nå én kvinne i hver av de to gruppene. Av ti navn er det dermed to kvinner - en kvinneandel på 20 prosent.

- Hva tenker du om kvinneandelen i TV 2s ledelse nå og framover?

- Det er et område vi ikke er fornøyd med. Ser du på nivået under, har vi en mye bedre balanse. Og vi må sørge for å bedre den i toppledelsen framover. Det er noe jeg har sagt tidligere, og det vil vi fortsette å jobbe for.

- Men når dere nettopp har satt en ny ledergruppe, betyr det vel gjerne at det ikke kommer endringer med det aller første?

- Det kan du si, men: Dette er noe som står høyt oppe på agendaen hos oss, sier Olav Sandnes.

Powered by Labrador CMS