Luqman Wadood, ansvarlig redaktør i Jeune

Julepraten:

Redaktøren reagerer på at andre medier publiserer debatt­innlegg uten å kreditere

Ansvarlig redaktør i Jeune, Luqman Wadood, oppsummerer 2021 i #Julepraten.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Også i år stiller Medier24 en rekke spørsmål til mediemennesker i spalten #Julepraten.

Neste person ut er ansvarlig redaktør for Jeune.no, Luqman Wadood.

– Hva gjør du i jula?

– Fordi familien ikke feirer jul, er juletiden for meg synonymt med venner. Og i år blir det ekstra kompisstemning, da flere av mine kamerater dimmer fra førstegangstjenesten.

– Hva må til for at det blir ordentlig jul for deg?

– Det er aldri julestemning uten «Mormors doble sjokoladeflarn» og en nisselue fra Jula.

– Hva husker du best fra medieåret 2021?

– Jeg er først og fremst svært takknemlig for de utrolige menneskene jeg har fått æren av å møte gjennom mitt arbeid med Jeune.

–Også vil jeg aldri glemme de hjertevarmende tilbakemeldingene fra unge skribenter og lesere - som jo er det som driver Jeune.

– Hva var det morsomste som skjedde i 2021?

– Det var jo litt morsomt da et innlegg fra Jeune.no fanget oppmerksomheten til tidligere barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad og havnet på NRK Debatten.

– Også var jo det ganske stas da republiseringer av innlegg fra Jeune dominerte «25 under 25»-spalten til VG. (Håper dere noterer dette, VG.)

– Hva var det pinligste som skjedde i 2021?

– Ikke akkurat pinlig, men det var litt kjipt å se innlegg fra Jeune.no republisert hos andre medier, uten tillatelse og/ eller henvisning til oss. Dette har hendt flere ganger og selv de største mediene har bommet her. Er jo litt dumt da jeg og studentteamet bak Jeune legger inn så mye tid og krefter i vårt arbeid, så å si på frivillig basis. Bittelitt trafikk for republiseringer er det minste vi fortjener, mener jeg.

– Hva tror du vil påvirke medieåret 2022?

– Jeg håper og tror at Jeune vil påvirke medieåret 2022. Sammen med det fantastiske studentteamet og våre gode samarbeid med andre medier, vil vi sørge for at Jeune blir et enda bedre talerør for unge mennesker.

Powered by Labrador CMS