Her er PST-videoen som ble vist frem på SKUP: – Aldri vist før

– Dette er helt unikt i SKUP-sammenheng, sier SKUP-sjefen.

Publisert Sist oppdatert

(TØNSBERG): En historisk hendelse fant sted på SKUP-konferansen i Tønsberg lørdag ettermiddag.

Under en seanse med Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ble tidligere upublisert materiale vist frem for de fremmøtte journalistene og redaktørene.

Videoen viser hvordan PST jobber med overvåkning, og inneholdt også pågripelsen av den spionmistenkte mannen som ble pågrepet i Tromsø i fjor høst.

Se videoen øverst i denne saken (gjengitt med tillatelse fra PST og SKUP)

Medier24 var tilstede på seansen og det fullstappede rommet ble helt stille da videoen ble vist frem.

Assisterende PST-sjef Hedvig Moe (til venstre) og kommunikasjonsrådgiver Eirik Veum hadde med seg en unik video og informasjon til SKUP-konferansen.
Assisterende PST-sjef Hedvig Moe (til venstre) og kommunikasjonsrådgiver Eirik Veum hadde med seg både unik video og informasjon om sine metoder til SKUP-konferansen.

I etterkant ble assisterende PST-sjef Hedvig Moe og PST-direktørene Inger Haugland (kontraetterretning) og Lars Lilleby (kontraterror) nærmest overfalt av journalister for intervjuer.

SKUP-sjef John Bones er over seg av begeistring for at PST valgte å være så åpne overfor journalistene.

– Dette synes jeg er veldig spennende. Det er bra at journalister får bedre innsyn i PSTs arbeid, sier han til Medier24.

– Dette er helt unikt i SKUP-sammenheng. Slike bilder har PST aldri vist før, sier Bones.

Han forteller at PST informerte i forkant at de ville vise frem noe, men at SKUP ikke visste hva det var.

PST har ved to anledninger på SKUP denne helgen understreket at de ønsker større åpenhet med pressen, og at denne videoen var et ledd i dette.

Det applauderer Bones.

– Det vil kanskje bidra til at flere journalister blir interessert i stoff som ligger i grenselandet mellom etterretning, sikkerhet, forsvar og politi, sier han.

– Og motsatt håper jeg at PST nå mener alvor når de sier de skal være mer åpne. At dette ikke bare var et blaff fra de hemmelige tjenestene, sier Bones.

Powered by Labrador CMS