Jon Gelius i båten sin i skjærgården utenfor Arendal.

#Påskepraten

– Medieåret så langt har vært heftig og uvirkelig

NRK-profil Jon Gelius skal gjøre sitt for å koble av i påskeferien.

Publisert

I år stiller Medier24 en rekke spørsmål til mediemennesker i spalten #Påskepraten

Neste person ut er NRK-journalist og programleder, Jon Gelius.

– Hva gjør du i påska? (og når hadde du sist ski på beina?)

– Påskedagene tilbringer jeg på hjemmebane i Arendal. Har akkurat fått båten på sjøen og gleder meg til strandhugg og holmeturer. Våren i havgapet er befriende og berikende. Kanskje blir det en liten avstikker på dagstur til Gautefall for en siste skitur. Forrige skitur var i slutten av februar på Hovden øverst i Setesdal.

– Når finner du roen på ferie?

– I lange klyv innover vidda på ski eller som i år med bølgeskvulp rundt båten. Å være på sjøen i påsken er balsam for sjelen.

– Hvilke medier/serier/podkaster/innhold vil du anbefale andre å konsumere i påska?

– Fristende å svare: streame naturens egen podkast. Skru av og koble fra. Lytt til fuglenes vårkåte toner. Bli inspirert. Og trenger du mer, så er «Oppdatert» alltid en vinner.

– Hvordan vil du karakterisere medieåret så langt i år?

– Heftig og uvirkelig. Krigen i Ukraina er altoverskyggende og før det nye utmattende runder med pandemien. Er stolt av mine NRK-kolleger som har stått i brasene med bravur, særlig imponert over dem som har formidlet inntrykkene fra Ukraina.

– Hvordan blir resten av medieåret 2022?

– Tror fortsatt blir et heftig medieår. Krigens utvikling er utømmelig tema, men også alt som følger i kjølvannet blir enda mer presserende fremover. Et Europa i sterk forandring. Flyktningkrise og migrantstrømmer. Det kommer til å prege resten av nyhetsåret 2022.

Powered by Labrador CMS