Redaktør Roger Aarli-Grøndalen i fagbladet Journalisten. Her i deres lokaler hos Norsk Journalistlag i Oslo.

Journalisten-redaktøren svarer på kritikken: – Klønete av meg

Roger Aarli-Grøndalen legger seg flat etter styret reagerte på Tut & Mediekjør-samarbeid.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke kom nyheten om at Journalisten-redaktør Roger Aarli-Grøndalen går inn som ansvarlig redaktør for podkasten «Tut & Mediekjør» med Eva Sannum og Svein Tore Bergstuen.

Samarbeidet har møtt kritikk, blant annet fra sjefredaktør i Dagbladet, Alexandra Beverfjord. Søndag kom nyheten at styret i Journalisten skal ta opp samarbeidet i styremøte neste uke.

Mandag svarte Aarli-Grøndalen i en kommentar hos Journalisten hvor han skriver at mediesamarbeidet nå er lagt på is i påvente av styremøtet.

– Slik saken nå står, er det meget mulig at det planlagte samarbeidet ikke bare legges på is, men helt i fryseboksen. Saken skal opp til ny behandling i møtet 31. mai, og da vil styret få siste ord. Det er rett og rimelig, all den tid det er en sak som handler om Journalistens tillit og troverdighet, skriver han.

I kommentaren skriver han at det var han som tok initiativ til samarbeidet, og at de to partene har snakket sammen siden i fjor sommer.

Han legger til at han var i kontakt med styret om saken i fjor, men at styret siden den gang har blitt skiftet ut.

– Med det som bakteppe var det – i etterpåklokskapens lys – klønete av meg å ikke vente til samarbeidet var formelt forankret i denne månedens planlagte styremøte før vi gikk ut med nyheten. Strengt tatt burde jeg ha gått til styret uavhengig av om det hadde skjedd utskiftninger, skriver Aarli-Grøndalen.

For ordens skyld: Tjuefire, som Medier24 er en del av, var kunde av Sannum & Bergestuen i deler av 2022 (sosiale medier-strategi). I perioder i 2020 og 2021 fikk Medier24 tilsendt podkasten Tut & Mediekjør før publisering - slik at vi kunne omtale innholdet om vi ville.

Powered by Labrador CMS