Medier24s julekalender, luke 23:

Hun har jobbet i jula i 30 år: Nå skal Smaalenenes Avis-journalisten ha fri

Bak adventstidens nest siste luke, finner vi Lise-Kari Holøs i Smaalenenes Avis.

Publisert

I desember vil Medier24 telle ned til jul med 24 lokalavisjournalister fra aviser over hele landet.

Bak dagens luke er Lise-Kari Holøs i Smaalenenes Avis, som dekker Indre Østfold.

– Hvorfor jobber du i lokalavis?

– Jeg har erfaring fra større redaksjoner også, men det å jobbe i lokalavis gir deg mulighet til større bredde, du kan jobbe med flere temaer, og du kommer nærmere på lokalsamfunnet. Dette gir deg et helt unikt kunnskap om regionen, kommunene, fylket og ikke minst folk.

Medier24s julekalender

Vi er lokalavisen for mediefolk. Da er vi også lokalavisen for lokaljournalister.

Derfor vil vi bruke desember for å dra et knippe av de fine lokalavisjournalistene fra hele Norge frem i spaltene.

I julekalenderen vår blir du kjent med tjuefire lokalaviser, tjuefire lokalavisjournalister, tjuefire juletradisjoner og tjuefire lokalavisminner.

– Hva er den største utfordringen med det?

– Det er mange som kjenner deg. Du kan få en del uvenner. Og folk kan være forbannet på det du skriver, eller at du i det hele tatt omtaler et tema. Akkurat dette kan du få høre der du står i køen på Rema. Men kunnskap om det lokalsamfunnet jeg lever i gir meg en stor kildetilgang, som de yngre i redaksjonen ikke har opparbeidet seg.

– Beste lokalavisminne?

– Utrolig mange. Har en stor bukett å plukke av, alt fra alvorlige drapssaker til intervjuer med sterke personligheter. Men rovdyrsaker og by og land-problematikken er en gjenganger. Må likevel innrømme at det var stort å ha alfahannen som ble kalt Farbror i fanget da ulven ble bedøvet. Deretter forsvant sporene plutselig etter ulven. Kun GPS- halsbåndet ble funnet. Og det satte i gang spekulasjoner.

– Beste sak i år?

– Det er veldig vanskelig å trekke frem en spesiell sak. I vår bransje kan det bety så mangt. Vi leverer stoff 24 timer i døgnet og klikk pluss hendelser er viktig. Dette gir lite rom for å dypdykking. Men de stakkars pendlerne fra Østfold, som har fått en ny bane til Oslo til 36 milliarder kroner, og togene er forsinket, om de i det hele tatt går, er en sak som engasjerer.

– Men en helt spesiell og morsom sak kollega Siri Svendsby Hellerud skrev om vil jeg trekke fram. Det var svingers-klubben fra Mysen, som var noe helt annet enn hva leserne trodde. Humor er et viktig grep i journalistikken.

– Har du en uvanlig jule/førjuls-tradisjon?

– Tradisjonen er å spille julemusikk som tidligere avis kollegaer, Per og Tom spilte inn på cd, og som ble gikk i julegaver til ansatte i avisa. Privat er jeg korsanger og da er tradisjonen julekonserter. Har allerede fått meg flere. Derfor er jeg allerede nå blitt lei julemusikk, og setter heller på jazz-toner i jula.

– For meg blir denne jula spesiell. Jeg har vært journalist i 30 år og alltid jobbet mellom jul og nyttår, og kost meg veldig med det. Det har alltid vært hyggelig med journalistjobbing. Alt går litt langsommere i romjula. Men i år skal jeg for første gang ha ferie i hele romjula.

Powered by Labrador CMS