Nils Jakob Langvik går fra NRK til Svarttrost Produksjoner.
Nils Jakob Langvik går fra NRK til Svarttrost Produksjoner.

Nils Jakob Langvik forlater NRK for Svarttrost

Lyddesigneren står bak lyden av SKAM. Nå er det podkastsatsning som står for tur.

Publisert Sist oppdatert

Nils Jakob Langvik blir Svarttrost Produksjoners tiende faste ansatte siden oppstarten tilbake i 2018. Dermed forlater han NRK, der han blant annet har laget lyden til SKAM.

Det melder Svarttrost selv i en pressemelding.

– Nils Jakob er en av landets aller beste på lyddesign og klipp, og mestrer alt fra store kunstneriske dramaproduksjoner til virkelighetsnære dokumentarserier, sier Kari Hesthamar, som er ansvarlig redaktør i Svarttrost Produksjoner.

– Svarttrost forteller de historiene jeg selv vil høre, sier Langvik selv.

Han er utdannet lyddesigner fra Den norske filmskolen, og har jobbet med radiodokumentarer, radioteater og dramaproduksjoner for TV. I tillegg til SKAM har han også jobbet med seriene Stjernestøv, Lik meg og Nødt eller sannhet.

- I Svarttrost skal Nils Jakob primært jobbe opp mot vår egen dokumentarkatalog, Svarttrost Dok. Han skal klippe og lydlegge serier, og også komponere musikk til noen av dem, sier Hesthamar.

– Jeg håper jeg kan bidra med å tydeliggjøre innholdet med bruk av lydlige elementer. Snu om på noen steiner, se om vi kan finne noe spennende som kanskje gjør historiene enda klarere og sterkere, kommenterer Langvik.

Powered by Labrador CMS