Trond Norén Isaksen gir seg som ekspertkommentator hos TV 2. Her er han fotografert i forbindelse med myndighetsdagen til Prinsesse Ingrid Alexandra.

Trond Norén Isaksen slutter som ekspert­ for TV 2 etter uenighet med ledelsen

– Det er ikke mulig å videreføre et formalisert samarbeid, sier han. – Norén Isaksen og TV 2 har forskjellig oppfatning i denne saken, svarer redaktør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Historiker og forfatter Trond Norén Isaksen gir seg som ekspertkommentator for kongehus for TV 2.

Norén Isaksen har vært tilknyttet TV 2 siden 2019, men forteller i en skriftlig uttalelse til Medier24 at han ikke kan fortsette grunnet en uenighet med ledelsen.

– Beklageligvis respekterer den personen i TV 2-ledelsen som er motpart i kontraktforholdet ikke den inngåtte avtalen og det er derfor ikke mulig å videreføre et formalisert samarbeid med TV 2 så lenge denne personen er part i kontraktforholdet, sier han.

Norén Isaksen omtalte også exiten på sin Facebook-side tirsdag kveld.

Se TV 2-ledelsens svar nederst i saken.

Norén Isaksen skryter samtidig av TV 2 som arbeidsplass.

– Det har vært interessant og givende å samarbeide med TV 2 gjennom nesten tre år. Selv om de er lillebror på markedet, greier TV 2 å gjøre mye ut av ressursene sine, og de fortjener spesielt ros for at de er flinke til å løfte fram talentfulle unge journalister, sier han.

– Jeg takker TV 2 for samarbeidet og ønsker dem lykke til med alle de store kongelige begivenhetene som er i vente i tida framover, sier Norén Isaksen.

TV 2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække er forelagt Norén Isaksens uttalelser.

Hun ønsker ikke å si noe om uenigheten, men skryter av hans innsats som ekspertkommentator.

Vi setter stor pris på den faglige innsatsen til Trond Norén Isaksen for TV 2 gjennom alle disse årene. Han er svært kunnskapsrik og har vært med på å oppretteholde kvaliteten på vår dekning av de kongelige begivenheten etter at vår hoffreporter Kjell Arne Totland døde i 2019. Vi ønsker han lykke til videre, sier hun til Medier24.

– Det er naturlig nå at vi avslutter samarbeidet for denne gang. Jeg ønsker ikke å kommentere forhold rundt våre kontrakter, men Norén Isaksen og TV 2 har forskjellig oppfatning i denne saken, sier Solbrække videre.

Hun opplyser om at den opprinnelige kontrakt gikk ut torsdag.

Powered by Labrador CMS