Trond Viggo Torgersen har sin siste arbeidsuke i NRK denne uken.

Trond Viggo Torgersen slutter i NRK - nå blir han pensjonist

– Det blir spennende å se hva pensjonspoengene og honnørrabattene gjør med meg, sier Torgersen.

Publisert Sist oppdatert

Trond Viggo Torgersen (70) slutter i NRK og blir pensjonist.

Torgersen har vært fast ansatt som programskaper/programleder i NRK Underholdning de siste årene, men fyller 70 år tirsdag 14. juni og må derfor gå av med pensjon i henhold til NRKs regler.

NRK bekrefter overfor Medier24 at Torgersen vil ha sin siste dag i NRK førstkommende fredag 17.juni.

Torgersen ønsker ikke å kommentere sin NRK-exit eller kommende pensjonisttilværelse overfor Medier24.

På sin hjemmeside skrev han imidlertid om dette etter at han hadde sin siste Nitimen-sending tidligere denne måneden.

Trond Viggo Torgersen (i midten) avbildet sammen med teamet rundt NRK-programmet Nesten voksen i 1984. Fra venstre: Tekniker Finn Jacobsen, produksjonsleder Anne Birte Brunvold, programleder Trond-Viggo Torgersen, fotograf Dagfinn Torgersen og programleder Chris Foss.

– Da jeg begynte å jobbe for NRK (for 47 år siden) var det som freelance ved siden av studier og senere andre jobber. Mine veier gjennom NRK har vært fabelaktig. Mange tøffe tak, men mest glede og mye latter, skriver Torgersen.

Og fortsetter:

– Nå blir jeg freelance igjen – for ulike oppdragsgivere. Vi sees nok. Og så blir det spennende å se hva pensjonspoengene og honnørrabattene gjør med meg.

Torgersen har bekledd en rekke NRK-roller de siste 47 årene, og er kanskje mest kjent for programmer som Kroppen, Halvsju og 20 Spørsmål, barne-TV-sendingene med Flode, rollen som «Vaktmester'n» og nå sist som helgeprogramleder for Nitimen på NRK P1.

Torgersen har også vært sjef for NRK 2, kultursjef og strategisk rådgiver i NRK, ifølge Store norske leksikon.

Torgersen - som opprinnelig er utdannet til til lege - har i tillegg bakgrunn som skuespiller og artist, og var også barneombud mellom 1989 til 1995.

Powered by Labrador CMS