Fungerende Viaplay-sjef i Norge, Kenneth Andresen. Han er også radiosjef i P4-gruppen.

Dette sier Viaplays norgessjef om krisen

– Dette bekrefter på nytt vår forpliktelse til det nordiske og norske markedet, uttaler Viaplays norgessjef Kenneth Andresen.

Publisert Sist oppdatert

Fredag morgen la Viaplay fram kvartalsrapporten for tredje kvartal – seks timer etter fristen.

Der skriver selskapet at de har blitt enige med sine største eiere om å rekapitalisere selskapet. 

De foreslår å utstede fire milliarder nye aksjer til en pris av en svensk krone.

Fungerende norgessjef Kenneth Andresen i Viaplay sier dette på spørsmål hva han tenker om kvartalsrapporten - og hva han tenker om den norske delen av Viaplay.

– Viaplay har akkurat foreslått en omfattende rekapitalisering som skal adressere de økonomiske utfordringene og legge til rette for fremtidig utvikling. Dette bekrefter på nytt vår forpliktelse til det nordiske og norske markedet, skriver Andresen til Medier24. 

Om hvordan dette vil påvirke den norske delen sier han dette:

– Spesifikt for Norges del betyr det at vi vil fortsette å fokusere på fantastisk innhold som underholder og engasjerer vårt publikum, og dagens forslag vil bidra til å realisere disse planene.

Overfor NTB opplyser Andresen at norske abonnenter av Premier League og annen sport på Viaplay, ikke trenger å være bekymret for høyere pris.

– Viaplay har ikke planer om å øke prisen på sportspakken på nåværende tidspunkt, ei heller svekke sportstilbudet, sier Andresen til NTB.

Pengene skal hentes gjennom en rettet emisjon mot to av de tre store eierne i selskapet, Canal+ og PFF. 

Canal+ er sammen med Schibsted en av aksjonærene som kjøpte seg opp etter at krisen var et faktum i Viaplay. Schibsted blir ikke nevnt som en del av redningsplanen.

– Dette følger vår strategiske gjennomgang av hele virksomheten og omfattende diskusjoner med våre største aksjonærer og gjeldsleverandører, og inkluderer reforhandling av våre kredittordninger og den foreslåtte tilførselen av ny egenkapital i konsernet, sier konsernsjef Jørgen Madsen Lindemann i kvartalsrapporten. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS