Kenneth Andresen, fungerende norgessjef i Viaplay.

Norgessjefen i Viaplay taus om hvordan krisen rammer norske ansatte

Krisen herjer i Viaplay Group. Konsernet vil ikke kommentere hvordan ansatte er berørt i ulike land.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag varslet Viaplay Group store nedskjæringer og kutt. Over 25 prosent av de ansatte i konsernet sies opp - nyheten sendte aksjen nedover med over 30 prosent.

I en e-post til Medier24 opplyses det at de ikke vil kommentere hvordan de varslede oppsigelsene vil være fordelt fra land til land. Heller ikke for Norge, og henviser til at prosessen er pågående.

– Som det kommer tydelig fram i dagens rapport vil vi fremover fokusere på vår nordiske virksomhet. Vi har derfor justert driftsmodellen slik at vi kan være enda mer lokale og tettere på der det skjer, skriver fungerende norgessjef i Viaplay Group, Kenneth Andresen, i en e-post til Medier24.

– Vi har en sterk arv som et meget vellykket kommersielt medieselskap, og i Norge fortsetter vi selvfølgelig å levere premium sport i form av Premier League og andre attraktive sportsrettigheter, en mer balansert blanding av lokalt innhold som kundene våre setter pris på og ønsker å se mer av, og som gir best lønnsomhet for selskapet, fortsetter Andresen.

Kan gå mot salg av rettigheter

Medier24 har tidligere skrevet om at Viaplay kan bli nødt til å selge unna sportsrettigheter

Etter at krisens alvorlighetsgrad økte med nyhetene torsdag, tror Lasse Gimnes, medieekspert i Gimcom, at det kan gå mot salg av Premier Leauge-rettighetene.

– Børsmeldingen er med på å stadfeste krisen i Viaplay. Statusen i selskapet er så alvorlig at jeg tror de til og med kan ende med å selge Premier League-rettighetene, sier Gimnes i et intervju med E24.

– Også andre sportsrettigheter som langrenn, skøyter, hopp og alpint kan raskt bli solgt.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS