Viaplay Group-logoen.
Viaplay Group-logoen.

Nedbemanning i Viaplay: Sier opp mer enn 25 prosent av ansatte

La fram ny strategi for det kriserammede konsernet.

Publisert Sist oppdatert

Viaplay Group har varslet endringer i konsernet - der krisen har herjet for fullt siden starten av juni.

Selskapet har ikke ønsket å kommentere endringene - før nå. Torsdag presenterer de en ny strategi, i forbindelse med fremleggelse av tallene fra andre kvartal.

I kvartalsrapporten står det at selskapet må si opp mer enn 25 prosent av de ansatte. Det kommer også fram at selskapet fikk et driftsresultat på minus 6,5 milliarder svenske kroner i andre kvartal.

– Vi har måttet ta en rekke umiddelbare beslutninger av hensyn til fremtiden til vår virksomhet. Dette betyr dessverre gi slipp på mer enn 25 prosent av de ansatte, sier Viaplay-sjef Jørgen Madsen Lindemann i resultatmeldingen.

Viaplay kunngjør også en ny strategi og plan, som blant annet fokuserer på kjernevirksomhetene i Norden, Nederland og Viaplay Select, samt følgende:

  • Implementere ny driftsmodell
  • Nedbemanning
  • Partnerskap eller forlate sine andre internasjonale markeder
  • Restrukturering og prissetting av produkttilbudet i Norden
  • Gjennomføre omfattende kostnadsreduksjonsprogram
  • Lindemann sier at de også vil gjennomføre en umiddelbar strategisk gjennomgang av hele virksomheten for å vurdere alle alternativer, inkludert innholdspublisensiering, avhending av eiendeler, egenkapitaltilførsel eller salg av hele konsernet.

    Etter nyheten ble annonsert torsdag stupte aksjen på Stockholm-børsen med over 30 prosent.

Trakk helårsmål

Forrige uke ble det kjent at konsernets danske styreleder trakk seg med umiddelbar virkning grunnet sykdom. Like etter fulgte nyheten om at selskapet trakk tilbake sine helårsmål for 2023.

Nyheten førte til at aksjen nok en gang stupte for Viaplay Group. Denne gangen med over 20 prosent.

Uken før meldte TV 2 at Viaplay skal ha varslet nedbemanning og organisasjonsendringer.

Viaplay Group bekreftet da overfor Medier24 at de skal gjøre endringer, men ville ikke svare på spørsmål angående nedbemanning i konsernet. 

Aksjen falt nær 70 prosent

Krisen i selskapet startet da Viaplay-sjef Anders Jensen gikk av med umiddelbar virkning i starten av juni. Han ble erstattet av Jørgen Madsen Lindemann - men selskapet stupte på børs med nær 70 prosent.

Tidligere i sommer annonserte selskapet en større omorganisering av toppledelsen, der blant annet P4-sjef Kenneth Andresen ble utnevnt til selskapets fungerende norgessjef.

Eksperter har også spekulert i om selskapet blir nødt til å selge unna sportsrettigheter.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS