Illustrasjonsbilde av Viaplay Group-logo på Hasle i Oslo.
Illustrasjonsbilde av Viaplay Group-logo på Hasle i Oslo.

Viaplay-styreleder trekker seg

Pernille Erenbjerg går av grunnet sykdom. Samtidig endrer et kriserammet Viaplay sine mål for 2023. 

Publisert Sist oppdatert

Viaplay Groups danske styreleder Pernille Erenbjerg trekker seg med umiddelbar virkning grunnet sykdom, opplyser selskapet.

Styret har utnevnt styremedlem Simon Duffy som midlertidig leder mens de søker etter en permanent erstatter.

– Styret ønsker å takke Pernille for hennes innsats for selskapet de siste årene, og ønsker henne god bedring, uttaler Viaplay i en pressemelding.

Natt til torsdag ble det også kjent at det hardt pressede selskapet trekker tilbake sine helårsmål for 2023.

I kjøvannet av nyhetene falt Viaplay-aksjen med over 20 prosent på børsen i Stockholm torsdag.

Beslutningen om å trekke helårsmålene kommer etter en full gjennomgang at selskapets drift og resultater - gjennomført av den nye Viaplay-sjefen Jørgen Madsen Lindemann.

Avgjørelsen vil ikke påvirke Viaplays Q2, som er ventet neste uke. Da vil imidlertid selskapet gi en oppdatering om de nye målene og den nye strategien, opplyser Viaplay.

Viaplay påpeker at gjennomgangen avdekket «betydelig svakere fremtidige inntekts- og resultatutsikter for den nordiske virksomheten».

De økte kostnadene motsvares ikke av tilstrekkelig inntektsvekst eller kostnadsbesparelser, opplyser Viaplay.

Viaplay har vært kriserammet grunnet dårlig økonomi denne våren og sommeren.

I forrige uke meldte TV 2 at Viaplay skal ha varslet nedbemanning og organisasjonsendringer.

Viaplay Group bekreftet da overfor Medier24 at de skal gjøre endringer, men ville ikke svare på spørsmål angående nedbemanning i konsernet. 

– Som en del av implementeringen av den nye operative modellen som ble kommunisert 28. juni må vi ta beslutninger om forandringer i roller og ansvar innenfor flere deler av konsernet. Vårt fokus er nå å ha gode dialoger med ansattrepresentanter og verneombud for å ha en ryddig prosess. Da dette er et pågående arbeide kan vi ikke dele flere detaljer per nå, sa fungerende CEO i Viaplay Group Norge, Kenneth Andresen til Medier24.

Viaplay opplyser imidlertid i sin siste pressemelding at blant tiltakene som nå er iverksatt «inkluderer et pågående oppsigelsesprogram, tiltak for innholdsbesparelser, en gjennomgang av den internasjonale virksomheten og ikke-kjerneaktiva, og diskusjoner med distribusjonspartnere».

Krisen i selskapet startet da Viaplay-sjef Anders Jensen gikk av med umiddelbar virkning i starten av juni. Han ble erstattet av Jørgen Madsen Lindemann - men selskapet stupte på børs.

Tidligere i sommer annonserte selskapet en større omorganisering av toppledelsen, der blant annet P4-sjef Kenneth Andresen ble utnevnt til selskapets fungerende norgessjef.

Eksperter har også spekulert i om selskapet blir nødt til å selge unna sportsrettigheter.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS