Her er de fire som vil levere det meste av innholdet til «nye» Klæbuposten. F.v. Lars Østraat, Merethe Willassen, Svein Halvor Moe og Sindre Eliassen.
Her er de fire som vil levere det meste av innholdet til «nye» Klæbuposten. F.v. Lars Østraat, Merethe Willassen, Svein Halvor Moe og Sindre Eliassen.

Polaris Media går inn i Klæbuposten

Mediekonsernet kjøper den trønderske avisen og vil starte abonnementsbasert nettavis.

Publisert Sist oppdatert

Saken oppdateres

Polaris Media Midt-Norge har kjøpt 51 prosent av aksjene i Klæbuposten av Svein Halvor Moe og Monica Devle. Svein Halvor Moe beholder en eierandel på 49 prosent.

Redaktør Lars Østraat i Trønderbladet er konstituert som ny redaktør i Klæbuposten. Han vil lede arbeidet i begge avisene – som har tilgrensende nedslagsfelt.

Samtidig er Merethe Willassen ansatt som ny journalist i fast stilling. Hun bor i Klæbu og har blant annet arbeidet som frilansjournalist i flere medier. Hun har tidligere også arbeidet i Klæbuposten.

De siste årene har hun vært ansatt i Trondheim kommune. Willassen har en mastergrad fra NTNU med blant annet medievitenskap og visuell kultur.

Svein Halvor Moe og frilanser Sindre Eliassen, som nå er avisens viktigste redaksjonelle medarbeidere, vil fortsatt bidra med journalistikk.

Klæbuposten gir i dag ut papiravis én dag i uken. Med Polaris Media forberedes i tillegg en abonnementsbasert nettavis med daglige oppdateringer. Nettutgaven er planlagt lansert i løpet av høsten.

Direktør for lokale medier i Polaris Media Midt-Norge, Henning Johansen, mener at Klæbu er en bydel som trenger en oppdatert, digital lokalavis.

- Ikke minst etter at Klæbu ble en del av Trondheim kommune har innbyggerne stort behov for en lokalavis som styrker fellesskapet og som er et talerør for en liten bydel i en stor by. Målet er å styrke det redaksjonelle produktet og øke antall abonnenter, sier Johansen.

Svein Halvor Moe uttaler at det vil bli et kjempeløft for Klæbuposten når det nå kommer inn en profesjonell aktør som hovedaksjonær.

- Adresseavisen og Polaris Media har gjort en god jobb med de lokalavisene de har tatt over de siste årene.Det at de nå går inn i Klæbuposten med økonomiske og menneskelige ressurser, og ikke minst kompetanse, er helt avgjørende for at Klæbuposten skal være i stand til å møte fremtidens utfordringer. Det er noe helt annet å drive lokalavis i dag enn det var da Klæbuposten så dagens lys, sier Moe.

Powered by Labrador CMS