Klassekampen har fått nye nettsider. Her er redaktørens løfte til leserne

Ja, nettsidene blir nye, men frykt ikke. Klassekampen.no vil fortsatt være fri for blinkende nyhetsvarsler, lover Mari Skurdal.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Klassekampen er først og fremst en papiravis - men nå får de også nye nettsider.  

– Med nye klassekampen.no åpner vi døra for dem som ikke kjenner avisa fra før av. Vi gleder oss til å nå ut til enda flere lesere og er spente på mottakelsen, sier redaktør Mari Skurdal i en melding.

Redaktøren lover leserne én ting: Klassekampen.no vil fortsatt være fri for blinkende nyhetsvarsler.

– Klassekampen er fortsatt en avis som kommer ut en gang i døgnet - også på nett. Vi er en nyhetsavis, men vi tror det går an å være det uten å komme med kontinuerlige oppdateringer døgnet rundt. Det ligger et fint leserfellesskap i å lese det samme samtidig, sier Holmøy, og legger til:

- Klassekampen.no skal gi gode leseopplevelser. Du skal kunne lese lange tekster uten støy og forstyrrelser.

Doblet trafikken

Utviklingsredaktør Katrine Ree Holmøy håper de nye nettsidene vil gjøre avisa tilgjengelig for enda flere. 

– Nå viser vi fram bredden i avisa mye bedre, fra løpende politikkdekning til gravende featurestoff og kulturanmeldelser, sier hun. 

Tidlige tall tyder på at flere får med seg stoffet de leverer: I begynnelsen av mai hadde de en myk lansering av de nye sidene, og har mer enn doblet antallet unike sidevisninger: Fra 117.000 unike sidevisninger (7. - 12. mai 2019) til 372.000 unike sidevisninger sist uke. 

Det er spesielt debattstoffet som får en enda tydeligere plass på nettsiden.

– Jeg tror avisa på nett har blitt oppfattet som tørrere enn den egentlig er fordi vi i stor grad har lagt ut nyhetssaker. Men vi har også debattstoff som lever og syder, spaltister som skriver så godt og variert, for ikke å glemme bokmagasinet og musikkmagasinet. Dette har ikke syntes så godt digitalt, men nå får det endelig skinne, sier redaktør Skurdal i meldingen.

 
Powered by Labrador CMS