Redaksjonsleder NRK Supernytt, Frank Sivertsen.

NRK Supernytt slettet 1.700 kommentarer: – Har prøvd å fjerne grumset

Supernytt måtte slette nesten halvparten av kommentarene på innlegg om Oslo-skyting.

Publisert Sist oppdatert

Da NRK Supernytt delte et klipp på Tiktok om masseskytingen i Oslo, kom det så mange hatytringer at halvparten av kommentarene måtte slettes.

Supernytt er NRKs nyheter for barn og har blant annet en egen TikTok-profil. Da de delte en video som forklarte masseskytingen i Oslo, kom det svært mange uønskede kommentarer, melder VG.

Kommentarer som «homo bør være ulovlig» og «han tok en for laget» var blant det som kom. Jobben med å moderere kommentarfeltet var vanskeligere enn noen gang tidligere, sier redaksjonsleder i NRK Super, Frank Sivertsen.

– Mange i kommentarfeltet har vist støtte til handlingene i helgen. Av rundt 3.500 kommentarer, har vi måtte fjernet rundt 1.700 av dem, men vi har fulgt med hele tiden og prøvd å fjerne grumset, sier Sivertsen til VG.

Ifølge redaksjonslederen kommer de fleste av kommentarene fra forholdsvis unge menn, som trolig er i en alder som er over målgruppen til NRK Super.

– Mange av dem som har vist støttet til handlingene, er unge gutter og menn. Vi oppfatter det som om de skal tøffe seg, sier Sivertsen.

Powered by Labrador CMS