Veronica Westhrin forlater Washington, D.C. til fordel for hjembyen Kragerø til sommeren.

Veronica Westhrin gir seg som NRK-korrespondent i USA

– Da jeg fikk jobben var planen å reise hjem denne sommeren, men den siste tiden har vi faktisk vurdert å ta et fjerde år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Veronica Westhrin gir seg som NRK-korrespondent i USA til sommeren, etter tre år i jobben.

Vanlig korrespondentkontrakt i NRK er på tre år, men med en mulighet til å forlenge med ett år.

Den muligheten tar ikke Westhrin, opplyste hun på Twitter torsdag kveld.

Men overfor Medier24 innrømmer hun at det var fristende.

– Vi velger å reise hjem fordi mannen min sin permisjon går ut til sommeren. Da jeg fikk jobben var planen å reise hjem denne sommeren, men den siste tiden har vi faktisk vurdert å ta et fjerde år. Rett og slett fordi vi har trivdes så godt her, men selvsagt også fordi jeg har stortrivdes i jobben min, skriver Westhrin i en e-post til Medier24.

– Det har vært et voldsomt nyhetstrykk denne perioden, og jeg føler meg utrolig privilegert som har fått være korrespondent her i USA i en av de mest spennende tider i moderne amerikansk historie. Samtidig merker jeg allerede at det ikke er like mye trykk nå, så kanskje er dette en fin periode å søke nye muligheter på, fortsetter hun.

Westhrin vet foreløpig ikke helt hva hun skal gjøre i NRK når hun vender hjem igjen, men tar med seg familien til hjembyen Kragerø.

– Nå som avgjørelsen er tatt gleder vi oss til å komme hjem. Vi aner ikke helt hva som venter oss, to barn har blitt amerikanere mens vi har bodd her, men jeg er sikker på at det blir fint å komme hjem, skriver hun.

– Jeg gleder meg til å få mer tid til familie og venner. Ikke minst ser vi fram til å få begge barna i skole/barnehage ettersom skolene her har vært stengt i et år, og nå kun åpnet delvis for et av barna våre, sier Westhrin.

Westhrin ble ansatt som USA-korrespondent i 2018. Da var hun et ukjent navn for mange utenfor mediebransjen, men hadde som mål å gjøre seg bemerket.

– Jeg håper NRK har valgt meg fordi de tror at jeg kan levere saker som engasjerer, sa hun til Medier24 den gangen.

– Jeg vil lage saker folk husker, men er også fullstendig klar over at det vil bli en utfordring fordi arbeidspresset og forventninger til leveranser fra korrespondentene er stort, sa Westhrin.

Hun har fra før erfaring fra NRKs nyhetsdivisjon på Marienlyst i Oslo, men jobbet ved NRK Telemarks kontor da hun fikk USA-jobben.

Tidligere i vinter ble det kjent at Lars Os - også han et ubeskrevet journalistblad for mange før koronapandemien - blir NRKs nye korrespondent i USA.

Powered by Labrador CMS