Oslo 20220317. Vibeke Furst Haugen presenteres som ny kringkastingssjef av NRKs styreleder Birger Magnus. Presentasjonen finner sted på en pressekonferanse hos NRK på Marienlyst i Oslo torsdag ettermiddag.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Vibeke Fürst Haugen blir ny kringkastingssjef: – Gleder meg til å lede dette laget

Vant frem blant 22 søkere, og overtar stillingen etter Thor Gjermund Eriksen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

(OSLO): Vibeke Fürst Haugen jobber i dag som direktør for Marienlystdivisjonen i NRK. Nå er det klart at det er hun som overtar sjefstolen i NRK etter Thor Gjermund Eriksen.

– Jeg er jo veldig glad, og litt overveldet akkurat nå, sier Haugen

– Jeg synes jeg har fått landets absolutt morsomste medielederjobb, sier hun og sier hun gleder seg til å ta fatt på jobben.

– Det er en bredde i det vi holder på med som er utrolig motiverende. Vi har skyhøye ambisjoner om å styrke og utvikle demokratiet, og samle alle her i landet, sa Fürst Haugen.

NRKs styreleder Birger Magnus lanserte den nye kringkastingssjefen på en pressekonferanse i dag. De hadde 22 søkere til jobben.

– Til slutt stod vi igjen med to kvinner som begge er godt kjent i NRK, sier han.

– Gratulerer til NRK med vår første kvinnelige kringkastingssjef. Du etterfølger 13 menn, sier Magnus fra scenen.

Omtales som strategisk

Haugen leder i dag Marienlyst-divisjonen med over 1.000 ansatte og har ansvaret for all innholdsproduksjon på Marienlyst utenfor Nyhetsdivisjonen.

Som kringkastingssjef får hun det øverste redaksjonelle ansvaret i Norges største mediebedrift. Hun er også administrerende direktør.

Hun omtales av folk rundt henne som svært strategisk dyktig, har tungt redaksjonell og ledermessig erfaring - og er vant til å tenke svært bredt på NRKs samfunnsoppdrag.

Fürst Haugen var også Thor Gjermund Eriksens vikar i stillingen i tre måneder i 2020.

En av de store omveltningene hun må ta tak i, er når hele NRK på Marienlyst skal flytte til nye lokaler på Ensjø i Oslo.

Thor Gjermund Eriksen har tidligere sagt han slutter i jobben i løpet av 2022. Eriksen ble ansatt høsten 2012 og tiltrådte i mars 2013. Åremålet hans ble fornyet i 2018, så han kunne ha sittet til 2025 om han hadde villet.

Søkerlisten til jobben som kringkastingssjef i NRK ble offentliggjort onsdag.

Det var tilsammen 22 andre søkere på listen. Den eneste andre kvinnen er Helje Solberg, som også jobber i NRK. En av søkerne, en mann, er unntatt offentligheten.

Haugen og Solberg ble pekt på av flere kilder som de to beste kandidatene av alle som stod på listen, har Medier24 tidligere skrevet.

Powered by Labrador CMS